• Načítám...
>

Úřad Prahy 18 hledá posily, láká na řadu benefitů

  • 17. ledna 2024,
  • 14:00,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Úředničina nemusí být vždy lákavý druh zaměstnání. Na radnici městské části Praha 18 ale dělají všechno proto, aby veškeré stereotypy zbourali. Důkazem toho je, že několikrát vyhráli řadu ocenění, které z úřadu dělají přívětivé místo k práci a dobrého zaměstnavatele. Necelých 120 zaměstnanců ve 12 odborech se navíc může těšit na řadu zajímavých benefitů, mezi které patří i oblíbený narozeninový den nebo zkrácený pracovní týden. Pokud by vás práce na tomto úřadě zajímala, tak na některé pozice tam budou hledat vhodné kandidáty. Více se dozvíte v naší reportáži!

Reklama

Práce na úřadě nemusí být vždy nudná, šedivá a nezáživná. Že to jde i jinak, tak toho jsou jasným příkladem na Úřadu městské části Praha 18, kde například několikrát vyhráli ocenění Podnik podporující zdraví, dále pak Úřad na cestě k rovnosti nebo Obec přátelská rodině a seniorům. Také tam dbají o to, aby se jeho zhruba 120 zaměstnanců cítilo na pracovišti pokud možno co nejlépe a tvořili tam příjemný a přátelský kolektiv.

„Máme samozřejmě stravenky, Flexi Pass, týden dovolené navíc, Sick Days, ale velmi oblíbeným benefitem u zaměstnanců je takzvaný zkrácený týden, kdy si mohou napracovat v rámci měsíce nějaké hodiny navíc a vybrat si za to až dva volné placené pátky v měsíci,“ popisuje tajemnice Úřadu městské části Praha 18 Dagmar Bradlerová.

Řada zaměstnanců na úřadě pracuje 10 let a více, což jistě svědčí o jejich spokojenosti. Na úřadě ale stále hledají nové posily. Například do Odboru výstavby a územního rozhodování. Od 1. července navíc jednotlivé městské části přeberou od Magistrátu hlavního města Prahy péči o dopravní přestupky. Osmnáctka proto už vypsala první kolo výběrového řízení na pozici referent/referentka i na pozici vedoucího oddělení a vypisovat bude i druhé kolo.

„Co se týče požadavků na uchazeče, tak úplně ideálně bych chtěla zaměstnance už se zkušeností a s praxí, v ideálním případě, aby už měli vykonanou zkoušku odborné způsobilosti. Není to však podmínka. Co je ale podmínka, tak bych řekla, že je pracovitost, spolehlivost a týmový duch,“ vysvětluje Kristýna Šilhavá, vedoucí odboru dopravy Úřadu městské části Praha 18.

Vyhlašovat se bude i výběrové řízení na vedoucího oddělení zón placeného stání, stejně tak i na referenta nebo referentku v této oblasti, hledat se bude také referent nebo referentka v oddělení dopravy. Osmnáctka se pak pro své zaměstnance snaží pořádat řadu kurzů, například o zdravém životním stylu, pořádá zdravé snídaně během pravidelných porad a pro letošní rok chystá novinku zaměřenou na psychohygienu, jak se naučit relaxovat, odbourávat stres a předejít syndromu vyhoření. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu