• Načítám...
>

Maškary ovládly Starou náves

  • 28. ledna 2024,
  • 21:37,
  • PRAHA 18,
  • Lucie Sinková

Tradiční akce, na které nechybí maškary a zabijačkové hody a která láká každý rok malé i velké se opět konala v pražských Letňanech. Masky všech velikostí, barev a stylů opět zaplnily ulice i Starou náves v Praze 18.

Reklama

Rok co rok se schází i tady v Letňanech maškary, aby si připomněly masopustní tradici.

Anketa

,,Jsem dědeček Hříbeček, ale nemám zvoneček, nenašla jsem ho, takže nemám čím cinkat."

,,Já jsem rytíř, který bude chránit lidi!"

,,Já ani nevím, měl by to být Harry Potter, ale vzhledem k tomu, že už mi je nějaký pátek, tak jsme to asi přepískl, zřejmě student."

,,Jsem čínská princezna."

,,Vzal jsem si český dres, štulpny, hokejku, rukavice a tím to celé vzniklo."

,,Je to veselé, jsou tu všude masky, spousta lidí a dobrá atmosféra."

,,Chodím každý rok na masopust a líbí se mi to, baví mě to. Ono to napadlo mou sestru, ona v té krabici chodila přede mnou."

,,Letos jsme zvýšili počet odměněných za nejhezčí masku. Bude odměněno dvakrát deset dětí podle věku a pět dospělých. Teď začne průvod, půjde se za ozdobeným hasičským vozem, přidá se i kapela a potom se sejdeme na návsi a můžeme jíst a hodovat. I tady bylo malé pohoštění. Dostali jsme panáčka do jedné nohy, někdo si dal i do druhé. Nechyběly koláčky, taky slanina, špek. To bylo pohoštění tady a budeme pokračovat na Staré návsi," řekla Iveta Lojková (TOP 09), místostarostka, MČ Praha 18.

Právě sem na Starou náves dorazil masopustní průvod, aby se po procházce vydatně zasytil.

,,Bude to prdelačka, jitrnice, ovárek, zkrátka zabijačkové speciality a tradiční trdelník," doplnila Iveta Lojková (TOP 09), místostarostka, MČ Praha 18.

,,Pro městskou část je to dlouholetá tradice, jsem rád, že se tu může masopust konat a vidíte, i sluníčko jsme dnes přivítali,"  prozradil Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

,,Je to velmi příjemné, že i přes to počasí si lidé čas udělají, zvednou se z tepla svých domovů a jdou do ulic a společně se potkávají, setkávají. Je to jedna z důležitých věcí, která by měla být součástí našich životů. Je to fajn a jsem za to ráda, že tu můžu být," nechala se slyšet Irena Šípová (ODS), zástupkyně ředitelky ZŠ generála Františka Fajtla a zastupitelka městské části Praha 18.

Letňanský masopust měl také na programu soutěž pro děti, Sváťovo divadélko, zahráli Pražští pardálové a Holokrci a nakonec došlo na vyhlášení soutěže o nejhezčí masku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu