• Načítám...
>

V Praze 2 vzniklo nové multifunkční hřiště

  • 6. listopadu 2019,
  • 23:11,
  • PRAHA 2,
  • Natálie Forsterová

Děti v Praze 2 mají nové multifunkční hřiště. To vzniklo při základní škole Na Smetance díky podpoře zdejší radnice. Slavnostního otevření hřiště se zúčastnily děti, představitelé městské části i naše kamera.

Reklama

Děti v Praze 2 mají důvod k radosti. Zdejší radnice zde totiž slavnostně otevřela nové multifunkční hřiště. To se nachází u ZŠ Na Smetance.

"Pro nás to znamená obrovský vděk, protože v budově, která je za mnou, je 600 dětí. Jsme v centrální Praze a tady opravdu takové sportoviště doposud velmi chybělo. A tím pádem nás to velmi omezovalo, jak ve výuce tělesné výchovy, případně volitelných předmětů sportovních, tak samozřejmě i v mimoškolní činnosti, což je školní družina, kroužky," řekla Hana Vítová, ředitelka ZŠ a MŠ Na Smetance.

Nové hřiště má kvalitní sportovní povrch a žákům nabízí pestrou paletu vyžití. Od kopané, házené nebo basketbalu až po volejbal.

"My jsme se rozhodli jako radnice, i na žádost školy, že je potřeba vybudovat multifunkční hřiště. Tak jsme se do toho dali. Ve chvíli, kdy jsme se do toho dali, jsme vůbec netušili do čeho jdeme, protože sousedé, kteří upřednostňují klid před zdravím dětí, nám do toho udělali spoustu problémů. Ale to, že jsme tady dnes, znamená, že jsme de facto vyhráli," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Vznik hřiště provázely komplikace. Předmětem diskuze byl např. i tento strom, ve kterém hnízdil holub hřivnáč.

"Nějaký dobrák na nás podal trestní oznámení. Je tam předběžné opatření a ten strom se nesmí kácet, přestože posudek je, že je rizikový. Je to tak, ale abych to pojal pozitivně, jsme tady, dvě třetiny hřiště jsou zkolaudovány," řekl Jan Korseska.

Celkově bude nové multifunkční hřiště v Praze 2 sloužit zhruba tisícovce dětí. Přístup na něj ale bude mít také veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu