• Načítám...
>

V Praze 2 sbírají roušky pro potřebné

  • 20. března 2020,
  • 16:02,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

V Praze 2 pracují na tom, aby se potřebné ochrany dostalo co nejvíce lidem. Právě proto Praha 2 zřídila místo, kam mohou lidé posílat vyrobené roušky. Ty pak Městská část distribuje potřebným, zejména seniorům.

Reklama

V Praze 2 lze nově zasílat potřebné roušky. Městská část zřídila sběrné místo, kam lze ochranné prostředky zasílat. Nasbírané roušky pak Městská část distribuje všem, kteří je potřebují. Jen za první dny po otevření se jich ve sběrném místě sešly stovky. 

„Já jsem si ověřovala číslo, že jsme dostali přes dvě stě roušek. Některé roušky jsme už osobně roznesli našim seniorům, protože oni nejvíce volali a ptali se, jestli někde mohou získat roušky. Zatím máme tedy tyhlety, které jsou ušité, doufejme, že dostaneme od Magistrátu a státu takové ty roušky, které mám já na ústech, abychom to také mohli rozdávat,“ říká místostarostka MČ Praha 2, Alexandra Udženija (ODS).

Kromě dobrovolníků a jednotlivců se do výroby roušek zapojila také místní základní škola, která se na čas proměnila v šicí minitovárnu. Roušky pak mají lidé k dispozici přímo u základní školy nebo také na zmíněném sběrném místě.

„Já jim za to strašně moc děkuju, všem zaměstnancům a také paní ředitelce, že vůbec tuto akci uspořádala. Protože paní ředitelka a její dobrovolnice ušily roušky také pro městskou policii i pro Policii České republiky i pro naše seniory. Opravdu, já říkám, šije celá Praha,“ dodává Alexandra Udženija (ODS).

Pokud by někdo chtěl pomoci a přispět potřebným, může vyrobené roušky přinést na adresu Náměstí Míru 14, kde speciální sběrné místo vzniklo. Funguje každý všední den od devíti do šestnácti hodin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu