• Načítám...
>

Praha 2 připravila kulturní zajímavosti na internetu

  • 21. dubna 2020,
  • 14:02,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Praha 2 připravila pro své obyvatele zajímavé kulturní tipy na internetu. V době karantény se tak mohou podívat na zajímavosti z historie a kultury v Městské části a nebo brouzdat interaktivní encyklopedií. V květnu se pak mohou zájemci těšit i na některé interaktivní prohlídky budov a výstav probíhajících na území Prahy 2.

Reklama

Praha 2 se v době nouzového stavu stará o duševní potravu svých obyvatel ale nejen jich. Vzhledem k současné situaci bylo nutné mnoho připravených kulturních akcí zrušit nebo přesunout na jiný termín. Na stránkách městské části zatím ale najdou zájemci mnoho zajímavých odkazů a novinek ze světa kultury a historie městské části Praha 2. ¨

"Z těch našich zásob, které jsme měli dosud k dispozici bych rád upozornil na naše elektronické publikace, které máme na stránkách městské části. Je k dispozici dvacet čtyři publikací v pdf formátu. Je tam série kostelů, ale i o jiných akcích a událostech. A naši dvojkoví obyvatelé a členové klubu Dvojka pro přátele kultury pak mají k dispozici každý týden připravované zprávy s doporučeními, co zajímavého jsme na internetu našli, vyzkoušeli a můžeme jim doporučit," říká místostarosta MČ Praha 2 Jaroslav Šolc (OSB). 

Skutečnou lahůdkou je pak encyklopedie Prahy 2, která je na internetu k dispozici už dva roky a stále v ní přibývají další zajímavé skutečnosti o Městské části. Zájemci se například mohou podívat na dobové malby a fotografie a jednoduše srovnat, jak vypadají vyobrazená místa v současnosti. 

"My se snažíme teď obyvatelům zprostředkovávat takové sady informací, říkáme tomu s encyklopedií v době karantény. Jsou tam ukázky zajímavých historických proměn, ale i osobností, které jsou spojené s daným měsícem a podobně," dodává místostarosta Jaroslav Šolc (OSB).

Městská část vyzvala také své obyvatele, aby neváhali a také zasílali své tipy a odkazy na kulturní zajímavosti, výzva se dočkala velké odezvy. Na Květen pak Městská část připravuje interaktivní prohlídky kulturních institucí a také interaktivní výstavy a další akce, které v nich probíhají. Expozici o Miladě Horákové například hostí přímo Úřad Městské části a umožní tak se na ni divákům podívat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu