• Načítám...
>

Na Vinohradech vznikne nový most

  • 19. února 2021,
  • 16:12,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Na Vinohradech vznikne nový most. Projekt je ve fázi projednávání hotového konceptu dokumentace pro územní rozhodnutí u dotčených orgánů. Pokud vše půjde hladce, stavba by mohla začít ve druhé polovině příštího roku.

Reklama

Přímo nad Bělehradskou ulicí na Vinohradech nechá Praha postavit novou lávku. Výsledná podoba se vybírala z desítky návrhů, které posuzoval Národní památkový ústav. Svým vzhledem by měla architektonicky zapadat do svého okolí. 

"Tam bylo nejsložitější se vyrovnat s tím schodištěm, ty předešlé návrhy do toho hodně zasahovaly. To zdivo, které je tam z těch kamenů, tak byly nějakým způsobem předělány nebo byly odstraněny a ten návrh se s tímto vyrovnává a nezasahuje," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Lávka spojující ulice Wenzigova a U Zvonařky bude dlouhá 45 metrů a široká 4 metry. Využívat ji budou moci jak pěší, tak i cyklisté. 

Tato nadúrovňová komunikace zajistí větší bezpečnost zejména chodcům, kteří přecházejí rušnou Bělehradskou ulici. 

"My jsme tu lávku dlouhodobě prosazovali, protože jsme dostali žádosti od občanů. Nedochází tady naštěstí k nějakým velkým nehodám, ale ke krizovým situacím tu dochází určitě. Je tady úřad práce, jsou tady školy, chodí tady děti a handicapovaní lidé," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2. 

Nová lávka zásadním způsobem zlepší propojení Nového Města a Vinohrad. 

"S touto lávkou počítá i náš schválený cyklogenerel Prahy 2, protože dojde opravdu k tomu fyzickému propojení cyklodopravy Vinohrad, Nuslí a Nového Města," řekl Jan Korseska.

V současné době je projekt ve fázi projednávání hotového konceptu dokumentace pro územní rozhodnutí u dotčených orgánů. V případě, že půjde vše podle plánu, stavba bude zahájena v druhé polovině příštího roku a potrvá 12 měsíců. Místním i ostatním Pražanům by měla sloužit už v roce 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu