• Načítám...
>

Praha 2 a Vyšehrad se domluvili na spolupráci

  • 14. května 2021,
  • 20:11,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 2 a Národní kulturní památka Vyšehrad stvrdily vzájemnou spolupráci memorandum. Spolupráce mimo jiné souvisí s vzájemnou propagací a týká se také online encyklopedie Prahy 2. Vyšehrad čeká v následujících letech postupná rekonstrukce, jejíž cílem je toto místo ještě více přiblížit Pražanům.

Reklama

Starostka Prahy 2 a ředitel Národní kulturní památky Vyšehrad podepsali memorandum o spolupráci. Ta se mimo jiné týká například propagace a prezentace této významné kulturní památky, která se nachází na území druhé městské části.

"To memorandum vlastně hovoří o tom, že budeme participovat na propagaci městské části ze strany Vyšehradu i Vyšehradu ze strany městské části, že si vzájemně budeme pomáhat s propagací různých výstav, kulturních akcí, které tam probíhají. Dále je Vyšehrad velmi oblíbenou destinací pro svatby, je překrásný. Já se snoubencům nedivím, velmi ráda tam chodím oddávat. Takže samozřejmě i to s sebou přináší nějaké další věci, s parkováním, s různými zábory a tak," říká starostka MČ Praha 2 Jana Černochová.

Spolupráce se bude týkat ale také online Encyklopedie Prahy 2, která mapuje zajímavá místa v městské části.

"Panu řediteli Vyšehradu se tento nápad velmi líbí, takže by byl rád, aby i v té naší encyklopedii byly různé vyšehradské příběhy, zmínky o těch překrásných sakrálních stavbách, o Vyšehradě s jeho slovutnou hrobkou Slavín a jiné věci, které mohou návštěvníci Vyšehradu vidět," dodává starostka MČ Praha 2, Jana Černochová.

Vyšehrad čeká v budoucích letech proměna. Ta vychází z nové koncepce rozvoje, kterou již v minulosti schválil pražský Magistrát. 

"V současné době ve spolupráci s Galerií hl. m. Prahy opravujeme na Vyšehradě některé pomníky a sochy. Sochu sv. Jana Nepomuckého a Boží muka, která chceme odhalit u příležitosti výročí sv. Ludmily. Dále se věnujeme výměně asfaltových povrchů za dlážděné, dokončení výměny povrchů. Opravujeme ulici V Pevnosti, která byla dlouhodobě v nepříliš dobrém stavu, na tom spolupracujeme s TSK Praha. A dále plánujeme v následujících měsících začít jednání na téma nové slavnostní osvětlení Vyšehradu," říká ředitel NKP Vyšehrad, Pavel Kučera.

V příštích letech se Vyšehrad také např. ještě více zazelená, návštěvníci budou objevovat doposud skryté a zajímavé výhledy na Prahu. V plánu je i nový informační systém, který bude upozorňovat na některé dosud opomíjené památky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu