• Načítám...
>

Praha 2 a Vyšehrad se domluvili na spolupráci

  • 14. května 2021,
  • 20:11,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 2 a Národní kulturní památka Vyšehrad stvrdily vzájemnou spolupráci memorandum. Spolupráce mimo jiné souvisí s vzájemnou propagací a týká se také online encyklopedie Prahy 2. Vyšehrad čeká v následujících letech postupná rekonstrukce, jejíž cílem je toto místo ještě více přiblížit Pražanům.

Reklama

Starostka Prahy 2 a ředitel Národní kulturní památky Vyšehrad podepsali memorandum o spolupráci. Ta se mimo jiné týká například propagace a prezentace této významné kulturní památky, která se nachází na území druhé městské části.

"To memorandum vlastně hovoří o tom, že budeme participovat na propagaci městské části ze strany Vyšehradu i Vyšehradu ze strany městské části, že si vzájemně budeme pomáhat s propagací různých výstav, kulturních akcí, které tam probíhají. Dále je Vyšehrad velmi oblíbenou destinací pro svatby, je překrásný. Já se snoubencům nedivím, velmi ráda tam chodím oddávat. Takže samozřejmě i to s sebou přináší nějaké další věci, s parkováním, s různými zábory a tak," říká starostka MČ Praha 2 Jana Černochová.

Spolupráce se bude týkat ale také online Encyklopedie Prahy 2, která mapuje zajímavá místa v městské části.

"Panu řediteli Vyšehradu se tento nápad velmi líbí, takže by byl rád, aby i v té naší encyklopedii byly různé vyšehradské příběhy, zmínky o těch překrásných sakrálních stavbách, o Vyšehradě s jeho slovutnou hrobkou Slavín a jiné věci, které mohou návštěvníci Vyšehradu vidět," dodává starostka MČ Praha 2, Jana Černochová.

Vyšehrad čeká v budoucích letech proměna. Ta vychází z nové koncepce rozvoje, kterou již v minulosti schválil pražský Magistrát. 

"V současné době ve spolupráci s Galerií hl. m. Prahy opravujeme na Vyšehradě některé pomníky a sochy. Sochu sv. Jana Nepomuckého a Boží muka, která chceme odhalit u příležitosti výročí sv. Ludmily. Dále se věnujeme výměně asfaltových povrchů za dlážděné, dokončení výměny povrchů. Opravujeme ulici V Pevnosti, která byla dlouhodobě v nepříliš dobrém stavu, na tom spolupracujeme s TSK Praha. A dále plánujeme v následujících měsících začít jednání na téma nové slavnostní osvětlení Vyšehradu," říká ředitel NKP Vyšehrad, Pavel Kučera.

V příštích letech se Vyšehrad také např. ještě více zazelená, návštěvníci budou objevovat doposud skryté a zajímavé výhledy na Prahu. V plánu je i nový informační systém, který bude upozorňovat na některé dosud opomíjené památky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu