• Načítám...
>

V Praze 2 se konala akce Bezpečná dvojka - Den s IZS

  • 3. září 2021,
  • 15:51,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 2 již potřetí uspořádala akci Bezpečná dvojka - Den s IZS. Návštěvníci měli příležitost seznámit se s technikou a prací záchranných složek. Navíc je čekaly ukázky výcviku psů a koní Městské policie hl. m. Prahy a Policie ČR.

Reklama

Městská část Praha 2 uspořádala v parku Folimanka již tradiční akci Bezpečná Dvojka - Den s IZS - Integrovaným záchranným systémem. Šlo již o třetí ročník, v rámci kterého měli návštěvníci možnost nahlédnout, jak vypadá technika i samotná pracovní náplň jednotlivých složek. 

"Jedná se například o městskou policii, Policii ČR, aktivní zálohy Armády ČR, Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy a Zdravotnickou záchrannou službu hl. m. Prahy," konkretizoval Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Novinkou letošního ročníku byla účast organizace Bílý kruh bezpečí, která se specializuje na pomoc obětem trestných činů. Akce městské části Praha 2 každoročně pomáhá prezentovat práci jednotlivých složek. Má však i další, konkrétní cíl. 

"Pomoci v personálních náborech, stabilizovat množství pracovníků, příslušníků, strážníků u jednotlivých složek," upozornil Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

ANKETA

"Kdybych si tady měla vybrat povolání, tak to bude asi policie."

"Vojáka asi, protože tam jsou různé zbraně a můžeš tam bojovat."

"Já bych si vybral asi policii, protože ochraňuje."

Po roce byl taktéž zpřístupněn podzemní kryt Folimanka, který je zároveň největší podzemní stavbou na území městské části Praha 2. Kromě konkrétních stanovišť záchranných složek, proběhly, v rámci programu, taktéž ukázky výcviku psů a koní Městské policie hl. m. Prahy a Policie ČR. Konkrétně například výcvik koní jízdního oddílu představuje pro policii velké množství práce.

"Policie ČR nakupuje koně ve věku 4 let. Potom kůň absolvuje roční výcvik v takzvané remontní stáji, kde získává první dovednosti, první věci, s kterými se seznamuje, a potom, na konci vlastně, ten služební kůň skládá zkoušky pro hlídkovou činnost nebo pro účely zásahové," popsal Petr Doubek, zástupce vedoucího oddělení jízdní policie Praha.

Městská část Praha 2, ve spolupráci se záchrannými složkami, pořádá i další dílčí akce. Bezpečná Dvojka - Den s IZS však představuje jejich vyvrcholení a každoročně se těší velkému zájmu veřejnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu