• Načítám...
>

Děti z Prahy 2 tradičně zdobily stromky na náměstí Míru

  • 1. prosince 2021,
  • 19:15,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

I přesto, že letošní prosinec působí kvůli zavřeným stánkům na náměstí Míru trochu smutně, díky práci žáků mateřských a základních škol byl pohled na plochu před kostelem sv. Ludmily o něco veselejší. Každá školka i škola si přišla ozdobit svůj vánoční stromeček a o originální nápady nebyla nouze.

Reklama

Jako již tradičně, i letos se na začátku prosince děti z mateřských a základních škol z Prahy 2 sešly na náměstí Míru, aby ozdobily právě ten svůj stromeček. Akce se konala již pátým rokem.

„Děti zdobí ze všech deseti základních škol a z devíti základních školek. Stromečky jsou posléze zasazeny na jaře do parků v městských částech. Takže je to podpora nějakého cítění přírodního nebo ekologického u těch dětí. Děti si to velmi užívají. My jsme tuto činnost dříve i hodnotili, od toho jsme opustili. Přišlo nám, že je to soutěž spíš mezi rodiči a podporovateli a děti si to úplně stejně užívají i bez soutěže a baví je to. Ozdoby jsou krásné a připadá mi to prostě fajn ta atmosféra. Je to prima," Jan Kolář, místostarosta MČ Praha 2.

Ani tentokrát nechyběl stromek Základní školy Kladská. Ta vsadila na jednoduchost a ozdoby žáci vyrobili z provázků a vlny.

„Vždycky už v srpnu musíme zvolit koncept, protože to samozřejmě trvá, než ozdoby vyrobíme. Letošní koncept je myšlenkou paní učitelek z prvního stupně. Jejich koncept byl dobrý, ale malé děti to nezvládly nakonec. Takže jsme museli s dětmi ze sedmých tříd vyrábět a nebylo to až tak jednoduché. Myslím si, že se finální výrobek povedl," řekla Kateřina Vávrová, ředitelka ZŠ Kladská. 

Pokud si nechcete nechat ujít tuto podívanou na originální pojetí Vánoc z rukou nejmladších obyvatel dvojky, na náměstí Míru budou stromky vystaveny až do 3. ledna. 

Unikátní podívaná na originální pojetí Vánoc z rukou nejmladších obyvatel dvojky zkrášlovala náměstí Míru celé Vánoce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu