• Načítám...
>

Praha 2 darovala krev pro Ukrajinu

  • 7. března 2022,
  • 13:38,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 2 v těchto dnech vyjadřuje soudržnost a solidaritu s ukrajinským lidem nejen slovy, ale i činy. Ať už se jedná o darování krve, finanční podporu či materiální sbírku. Městská část také zajistila lidem z Ukrajiny ubytování v bytech v Praze 2.

Reklama

Praha 2 v těchto dnech vyjadřuje soudržnost a solidaritu s ukrajinským lidem nejen slovy, ale i činy. Radnice v rámci okamžité pomoci uvolnila kapacitu v ubytovacích zařízeních, která spravuje, i v mateřských a základních školách. Několik úředníků v čele s politiky navíc vyrazilo na transfúzní oddělení Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, aby darovali krev.

"Je to u nás taková, ani ne tradice, spíš samozřejmost, kdy představitelé radnice, nejenom politici, ale i zaměstnanci městské části chodí a darují krev právě ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Je to i velké poděkování. Tímto vyjadřujeme poděkování Všeobecné fakultní nemocnici, která s námi spolupracuje dlouhodobě. Když si vzpomeneme na to, jak nám pomohla s očkováním našich obyvatel, tak my teď můžeme udělat to, že to vrátíme Všeobecné fakultní nemocnici a pomůžeme s tím, že darujeme krev," říká starostka MČ Praha 2, Alexandra Udženija.

Radní Prahy 2 také schválili poskytnutí finančního daru ve výši jednoho milionu korun a souhlasili s využitím svého nadačního fondu Dvojka srdcem pro účely pořádání finanční sbírky na podporu Ukrajiny.

"Samozřejmě ta situace nás všechny trápí. Je to jedna velká tragédie. Nikdo z nás si nedovedl představit, že v roce 2022 může nastat takový válečný konflikt nedaleko od nás. A my samozřejmě myslíme na všechny lidi na Ukrajině a snažíme se pomáhat. A to jak pomocí, že posíláme pomoc, tak samozřejmě tady na dvojce, protože my víme, že tito lidé budou potřebovat i okamžitou finanční pomoc, přijedou leckdy bez ničeho," říká starostka MČ Praha 2, Alexandra Udženija.

Vedle finanční a materiální pomoci koordinuje městská část také poskytování sociální či psychologické péče. Zájemci z řad veřejnosti, kteří se chtějí do pomoci aktivně zapojit nebo jen hledají potřebné informace a kontakty, naleznou vše přehledně zpracované na webových stránkách Prahy 2.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu