• Načítám...
>

Revitalizace Riegrových sadů pokračuje

  • 22. března 2022,
  • 14:26,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

Revitalizace Riegrových sadů v městské části Praha 2 pokračuje další etapou. Ta slibuje mimo jiné rekonstrukci povrchů parkových cest nebo třeba odvedení srážkových vod do vsakovacích galerií. A návštěvníci se mohou těšit i na rozšíření parkového mobiliáře, obnovu romantického zákoutí a přírodní amfiteátr.

Reklama

Revitalizace Riegrových sadů v městské části Praha 2 pokračuje další etapou. Doposud úpravy v rámci parku proběhly hned na několika místech.

"Nejprve se revitalizovala ta část podél ulice Polská, kde je ta prudká stráň a kde neustále déšť smýval celý povrch - hlínu do ulice. Posléze se dělala taková ta část, které se říká nad pomníkem Riegra, to bylo teď relativně nedávno, zároveň se předělávalo zázemí zahradníků a revitalizovala se historická brána do Vozové ulice," řekl Václav Vondrášek, místostarosta MČ Praha 2.

Současná etapa slibuje mimo jiné rekonstrukci povrchů parkových cest nebo třeba odvedení srážkových vod do vsakovacích galerií. A návštěvníci se mohou těšit i na rozšíření parkového mobiliáře a obnovu romantického zákoutí.

"Udělala se tam replika staré historické pumpy, ta bude sloužit k pití pro návštěvníky a podstatné je, že tam bude část taková ta romanticko - historická, je to podobné jako na Grébovce, kde jsou ty umělé pařezy z betonu a obrubníky," řekl Václav Vondrášek, místostarosta MČ Praha 2.

V rámci revitalizace se počítá i s rozšířením stávající zeleně. A vybudován bude i přírodní amfiteátr.

"Tam kdysi byla požární nádrž a je to v takovém úvalu, nebo jak to nazvat, kde ze tří stran jsou prudké svahy, tam budou udělány takzvané skalní výchozy, na které si lidé budou moci sednout, stoupnout a tak podobně. Na té louce dole budou moci probíhat všelijaké kulturní představení a programy," řekl Václav Vondrášek, místostarosta MČ Praha 2.

V této etapě budou také Riegrovy sady propojeny s Rajskou zahradou v sousední Praze 3. Práce budou dokončeny do konce letošního roku a náklady jsou odhadovány na celkem 55,6 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu