• Načítám...
>

V parku Folimanka připravili další program pro děti

  • 13. dubna 2022,
  • 15:09,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

V parku Folimanka uspořádala Praha 2 velikonoční program pro děti. Zúčastnili se ho především členové klubu Dvojka pro děti a rodiče. Nejen pro ně v této lokalitě městská část plánuje také další akce.

Reklama

Velikonoce na Folimance. To byl název akce pro děti, kterou v parku Folimanka uspořádala městská část Praha 2.

"Dnešní akce na Folimance je oslava velikonočních svátků. My jsme už zahájili oslavu velikonočních svátků Modrým pondělí na náměstí Míru. Je to naše tradice a já doufám, že i tohle se stane tradicí, protože na Folimance to děláme poprvé. Je to hlavně zaměřeno na děti, které mají připravené divadlo, výtvarnou dílnu a také si můžou s městskou policií uplést pomlázku," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Na akci zavítali zejména členové klubu Dvojka pro děti a rodiče. Právě jim totiž byla tato úplně první akce s velikonoční tématikou v této lokalitě určena.

"My právě s úžasnou společností ArtBotič pořádáme tady na Folimance tato divadýlka a každonedělní potkání se právě s rodiči a dětmi a nabízíme jim různé možnosti. Ať už je to divadlo nebo tančení, byla tu Mikulášská, teď jsou tu Velikonoce. Prostě vymýšlíme to, co by ty děti bavilo," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

"Folimanka naskýtá spoustu možností, takže kromě kulturních akcí budou i sportovní akce pro děti, protože si myslím, že je neskutečně důležité, aby se děti hýbaly. Ohledně toho, že byla ta pandemie, děti seděly doma, takže aby měly možnost, aby kultura přišla za nimi na hřiště. To je úžasné na té Folimance. Je tady hodně dětí, my přijdeme s kulturou, my přijdeme se sportem, přijdeme i s tancem, takže se budeme snažit jak pro děti, tak pro dospělé, abychom je mohli pobavit," řekla Helena Bendová, ředitelka ArtBotič.

Klub Dvojka pro děti a rodiče je projektem, kterým se radnice snaží co nejvíce usnadnit a zpříjemnit život rodinám s dětmi v Praze 2. Součástí členství v klubu je i pravidelný informační systém, ať již prostřednictvím webu nebo v radničních novinách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu