• Načítám...
>

Albertovský den podpořil pacienty po úrazech mozku

  • 18. května 2022,
  • 17:33,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

V Praze 2 se uskutečnil první ročník Albertovského dne. Akce se soustředí na podporu pacientů po úrazech mozku. Zúčastnit se mohli jak samotní pacienti, tak i zdravotníci a široká veřejnost.

Reklama

V městské části Praha 2 se uskutečnil první ročník osvětové a prospěšné akce s názvem Albertovský den. Cílem akce bylo zviditelnění a podpora pacientů po úrazech mozku. 

"Jako Klinika rehabilitace se dlouhá léta zabýváme rehabilitací pacientů po poraněních nebo jiných poškozeních mozku, vidíme, co vše mají za problémy a snažíme se hledat nějaké další nové cesty, jak jim rozšířit možnosti zábavy, překonávání svých limitů, překonávání určitých problémů. Albertovský den je den, který organizuje naše klinika ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Rehalb, která vznikla při naší klinice a kromě toho jsme se spojili s Cestou za snem, která nabízí takové trenažéry, na kterých mohou sportovat právě i lidé, kteří mají nějaké pohybové problémy," řekla Yvona Angerová, přednostka Kliniky rehabilitačního lékařství VFN a 1. LF UK.

Akce byla určena pro pacienty, zdravotníky, ale i širokou veřejnost. Návštěvníci se na místě podrobně seznámili s problematikou péče o pacienty po úrazech a cévních mozkových příhodách. Vyzkoušet si mohli mimo jiné i rehabilitační pomůcky nebo aktivity zaměřené na trénink paměti. 

anketa

"Je to výzva pro celou naší společnost, abychom opravdu umožnili těmto lidem, aby se zařadili do života a aby mohli fungovat společně s námi, aby se mohli zařadit do pracovního života a tak dále," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

Zájemci o problematiku se také dozvěděli veškeré informace o možnostech vzdělávání rehabilitačních odborníků a prohlédnout si mohli i samotnou kliniku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu