• Načítám...
>

V Riegrových sadech se konala akce Co prozradí klobouk

  • 23. června 2022,
  • 14:47,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

Praha 2 ve spolupráci s Lesy hl. m. Prahy a akciovou společností EKO-KOM uspořádala v Riegrových sadech akci s názvem Co prozradí klobouk. Cílem bylo vzdělávání dětí v oblasti ochrany životního prostředí. Zúčastnění se seznámili se čtyřmi profesemi, které jsou spjaté s přírodou a hravou formou si zopakovali základní pravidla dodržování čistoty v parcích a systém správného třídění odpadu.

Reklama

Co prozradí klobouk. Tak zní název akce, která se v rámci Roku dvojky konala v oblíbených Riegrových sadech. Akce byla určena především pro ty nejmenší, kteří se na místě dozvěděli spoustu důležitých informací týkajících se ochrany životního prostředí, čistoty a také péče o zeleň. Dětem byly na místě představeny i 4 zajímavé profese, které neodmyslitelně souvisí s přírodou a se kterými jsou také úzce spjaté i konkrétní druhy klobouků. Šlo o včelaře, lesníka a myslivce, rybáře a zvířecího záchranáře. 

"Já jsem rád, že náš odbor životního prostředí ve spolupráci s dalšími organizacemi, které tady jsou, připravil tuto akci. Ta má dětem přiblížit a představit různé součásti soužití s přírodou. Ať už pěstování včel, rybaření nebo další disciplíny, které kupodivu i ve městě mají své místo," říká Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

U každého stánku se děti dozvěděly nespočet důležitých a hlavně zajímavých informací, které se týkaly konkrétní profese. 

"Já se nacházím u stánku s rybářstvím. Povídám jim, jaké ryby můžou vidět v rybníkách, jakou funkci má rybář. Co používá k lovení rybiček, jaké oblečení používá, jaké návnady a tak dále," komentuje Matyáš Pflug, lektor lesní výuky.

Děti si mohly samotnou výstroj jednotlivých profesí i vyzkoušet. My jsme se zúčastněných ptali, kterou ze čtyř prezentovaných profesí by si zvolili jako své zaměstnání.  

"Vybrala bych si lesníka, protože chodím na skauta a hodně vím o přírodě."

"Včely, protože mám hodně ráda med."

"Záchranáře, protože mě baví ošetřovat."

"Za mlada jsem chtěl být hajným, takže ten les je mi blízký. Na druhé straně jako chlap docela chápu některé rybáře, kteří si jdou sednout na dlouhé hodiny k vodě," dodává Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Akce byla součástí projektu Čistá dvojka, jehož cílem je povzbudit občany k většímu zájmu o kvalitu životního prostředí.

"Důležitou součástí projektu Čistá dvojka je i třídění odpadu a vůbec odpadové hospodářství, úklid, čistota v ulicích. To vše jsou dimenze, kterým městská část věnuje velkou péči, je to pro nás prioritou," říká Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Bližší informace o projektu naleznou zájemci na webu cistadvojka.cz. Tam jsou k dispozici mimo jiné i informace o stanovištích tříděného odpadu, svozech velkoobjemového odpadu i provozní době sběrných dvorů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu