• Načítám...
>

Elektrobus dorazí i na Žižkov a Vinohrady

  • 14. října 2016,
  • 11:50,
  • PRAHA 3,
  • Johanka Hubičková

I městskou částí Praha 3 bude brzy jezdit elektrobus. Místostarostka Vítkovská nyní iniciuje jednání s organizací ROPID o jejím zavedení.Nová linka by měla propojit dolní Žižkov s Vinohrady.

Reklama

Městská část Praha 3 se snaží usnadnit a zpříjemnit život všem svým obyvatelům. Aktuálně zřizuje novou linku elektrobusů, která propojí Žižkov a Vinohrady. 

,,Městská část už dlouho prosazuje zavedení elektromobility v rámci svého projektu Smart Cities, takže tato linka by se měla dočkat elektrické verze. Měl by to být malý autobus, který bude na elektrický pohon a měl by spojit vytíženou část dolního Žižkova s horním Žižkovem, s Vinohrady a Náměstí Jiřího z Poděbrad. Městská část má spoustu akcí a vnímáme, že ze spodní části je pro obyvatele těžší se sem dostat. Obzvláště pro to, že tam máme spoustu starších lidí nebo maminky s kočárky,“ řekla Lucie Vítkovská, místostarostka MČ Praha.

  ,,Já se domnívám, že minibus, který bude zde na Praze 3, tak je vlastně průlomem, protože se jedná o mikrobus. To znamená, že bude sto procentně poháněn elektrobateriemi. To krásně navazuje na materiál, který v minulém roce schválila městská část Praha 3. Co se týče chytrých měst. Takže zlepšujeme životní prostředí a zlepšujeme dopravní prostředky právě pro naše občany a hlavně v naší městské části Praha 3 jako pilotním projektem,“ Alexander Bellu, místostarosta MČ Praha 3.

Zavedením nové dopravní linky dojde ke zlepšení obslužnosti a tím i dostupnosti některé části Prahy 3. 

„Tento autobus bude opravdu menší, bezbariérový, ale hlavní výhoda je, že tu nejsou zplodiny. Autobus je tiší,“ řekla Lucie Vítkovská.

Elektrobus by měl do Žižkovských a Vinohradských ulic vyrazit už v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu