• Načítám...
>

Praha 3 si pořídila nejlepší klavír na světě

  • 25. ledna 2018,
  • 14:48,
  • PRAHA 3,
  • Milan Řepka

Atrium na Žižkově ‒ koncertní a výstavní síň a Junior klub Na Chmelnici, Které se radnice Prahy 3 rozhodla sloučit do jedné příspěvkové organizace Za Trojku oslavila své první narozeniny. A k nim dostala opravdu hodnotný dárek, jedinečný hudební nástroj klavír značky Steinway & Sons - model C. Tento nástroj přitom patří k nejcennějším na světě.

Reklama

Příspěvková organizace MČ Praha 3 Za Trojku oslavila své první narozeniny a kromě gratulací dostala od svého zřizovatele světově proslulý hudební nástroj. Klavír značky Steinway & Sons model C.

"Bylo to dáno z toho důvodu, že jsme měli možnost investovat do takového nástroje, chtěli jsme přinést něco špičkového ro naše občany, pro Prahu 3 ale i zároveň pro další návštěvníky, kteří sem přicházejí. Domníváme se, že to, že hudebníci celosvětového formátu si budou moci zahrát zde na Praze 3, tak právě přivede desítky tisíc lidí, kteří si budou chtít tento výjimečný nástroj poslechnout právě zde v těchto sálech," řekl Alexander Bellu, místostarosta MČ Praha 3.

Piano Steinway & Sons patří k naprosté světové špičce a nejvýznamnější klavíristé tuto značku jednoznačně preferují. Jde totiž o nástroj, který se ostatní výrobci snaží napodobit už od roku 1872, kdy byl u něho patentován tzv. systém Duplex. V roce 1936 k tomu přibyl patent na membránovou ozvučnou desku.

"Piáno Steinway je něco jako Rolls - Royce mezi auty, je to prvotřídní nástroj špičkové kvality, na který je možné vytvářet určité barvy zvuků, které ty jiné nástroje tolik neumožňují," řekla Magda Danel, dramaturgyně Za Trojku.

Prvním, kdo bude smět na tento hudební unikát za téměř 6 milionů korun zahrát, bude 14. února náš současný nejlepší klavírista Ivo Kahánek, který klavír předvede ve 3 zcela odlišných polohách. Barokní virtuózní stylizaci sonát Domenica Scarlattiho, pak v tísnivé až mystické atmosféře poloviny 20. století preludií Miloslava Kabeláče a konečně i v romantické poloze Fryderyka Chopina. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu