• Načítám...
>

V Praze 3 vzniklo sociální bistro

  • 16. února 2018,
  • 21:32,
  • PRAHA 3,
  • Kristýna Svobodová

Parta mladých lidí otevřela v Praze 3 sociální bistro s veganským občerstvením. Obslouží vás tu lidé bez domova nebo lidé po výkonu trestu. Projekt má sloužit především jako prevence recidivy. Více už v reportáži Kristýny Svobodové.

Reklama

Netradiční podnik založila skupina lidí v pražském Žižkově. Takzvané sociální bistro s příznačným názvem Střecha zaměstnává primárně lidi bez domova nebo po výkonu trestu.

"Já jsem vyšla z dětského domova a neměla jsem kolem sebe nikoho, kdo by mi pomáhal, naučil mě s financemi a řekl mi, jak mám žít. Nejprve jsem si vytvořila dluhy, pak jsem přišla o bydlení a už se to vezlo," řekla Ema Badžová, zaměstnankyně bistra Střecha.

Z těchto a podobných důvodů se určité sociální skupiny jako např. bývalí vězni po propuštění často vrací k trestné činnosti. Kromě začleňování těchto lidí do pracovního procesu by tedy nové bistro mělo sloužit také jako prevence recidivy.

"Naším hlavním cílem je poskytnou stabilní zaměstnání lidem, kteří ho nemohou sehnat jinak, za důstojnou mzdu a zároveň jim i poskytnout určitý pocit, že jsou více než zaměstnanci, že do toho podniku nějakým způsobem patří," řekl Arťom Korjagin, zakladatel bistra Střecha.

"Pro mě to znamená hodně, protože jsem doposud pracovala v chráněných dílnách. Je to nový pracovní směr, nejsem v ničem omezená, je to normální zaměstnání," řekla Ema Badžová, zaměstnankyně bistra Střecha.

anketa

V současné době funguje veganské bistro ve zkušebním provozu a zaměstnává celkem 5 lidí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu