• Načítám...
>

Bytový dům v Roháčově ulici prochází opravou

  • 27. dubna 2018,
  • 18:07,
  • PRAHA 3,
  • Kristýna Svobodová

Ze čtyř etap rekonstrukcí bytových domů nyní rozsáhlými opravami prochází panelový dům v Roháčově ulici. Jeho celková revitalizace bude z důvodů dlouholetého zanedbávání pravděpodobně nejdražší etapou ze všech.

Reklama

MČ Praha 3 pokračuje v další etapě oprav panelových domů. Bytový dům v Roháčově ulici na svou revitalizaci čekal již řadu let. Stav domu byl kritický a jeho oprava tedy patří k těm nejnáročnějším a nejdražším. 

„Tento panelový dům prochází opravou vnějších plášťů, tedy fasády a střechy. Potom se sanují všechny betonové konstrukce, jako jsou rampy. Vzniknou tu 2 průchody do vnitrobloku,“ řekl Ivan Holeček, místostarosta MČ Praha 3. 

„To nejhorší na celém objektu je zateplovací systém. Je to z důvodu toho, že tu jsou úniky tepla a také střecha, která je v dezolátním stavu. Také se musí udělat přeložky vysokého napětí, veřejného osvětlení, které už jsou nefunkční a musí se nahradit. To samé je s plynem, který je v havarijním stavu,“ řekl Václav Charouz, vedoucí projektu.

Z estetických ale i bezpečnostních důvodů se rozsáhlá revitalizace zaměří také na likvidaci některých zákoutí, která jsou především ve spodní části domu. 

„Další efekt, ve který MČ doufá, je ten, že takové ty kriminální živly, drogově závislí, pochybné existence, které se bohužel v těch zákoutích vyskytují, odejdou, protože stejně tak, jako když se rekonstruuje náměstí, kde odstraníte keře, které tam překážejí a vytváří právě prostředí pro tyto pochybné existence, tak když odstraníme tato zákoutí, doufám, že toto všechno eliminuje,“ řekl Ivan Holeček.

Rozsáhlé opravy panelového domu v ulici Roháčova by měly být hotovy začátkem příštího roku. Celková cena rekonstrukce by se měla pohybovat kolem 110 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu