• Načítám...
>

Děti z Prahy 4 baví nový divadelní kroužek

  • 15. ledna 2020,
  • 22:02,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Celkem 20 dětí ve věku od 10 do 18 let každý týden navštěvuje Divadlo Na Jezerce. Divadelní kroužek, který pořádá organizace Post Bellum, dává dětem opět příležitost hravou formou nahlédnout do historie. Projekt podpořila také MČ Praha 4.

Reklama

V několika MČ funguje Divadelní kroužek Paměti národa. Ten mohou navštěvovat také děti v Praze 4. Své prostory mu poskytlo Divadlo Na Jezerce.

"Je takovou zvláštní kombinací dramatického kroužku a zároveň takového nakouknutí do moderní historie. Scházíme se každé úterý. Od 15:00 je první skupina a od 16:30 pozdější skupina. Kroužek je určen dětem mezi 10 až 18 lety," řekla Zuzana Burdová, lektorka Divadelního kroužku Paměti národa.

Program kroužku, který každý týden navštěvuje celkem 20 dětí, je rozdělen do 2 částí.

"V prvním pololetí, které teď pomalu končí, jsme se zabývali hlavně obdobím protektorátu, takže jsme tady s dětmi pátrali po adresách, které jsou v blízkosti divadla. A ve druhém pololetí bude takovým naším těžištěm hlavně socialismus a jak ho trávily naše rodiny, příběhy našich rodin za socialismu," řekla Zuzana Burdová.

Za Divadelním kroužkem Paměti národa stojí organizace Post Bellum. S tou Praha 4 dlouhodobě spolupracuje.

"My jsme začali spoluprací s Post Bellum, potažmo tedy s projektem Paměť národa, v roce 2014. Já jsem vděčný za to, že jsem u toho v tom roce 2014 jako radní pro kulturu mohl být na tom začátku. Teď jsme velice rád za to, že můžeme být jednou ze tří prvních MČ, kde vznikl tento projekt Divadelních kroužků Paměti národa, protože je to zase nový projekt, který zase s tou nedávnou historií pracuje jiným způsobem," řekl Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Divadelní kroužky mohou navštěvovat také děti v Praze 1, 6 a 8.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu