• Načítám...
>

Křižovatka v Praze 4 je nově pod dohledem kamer

  • 19. února 2020,
  • 20:32,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Dvě nové kamery dohlíží na území Prahy 4. Těch je v současnosti na území městské části celkem 58. Dohromady hlavní město monitoruje přibližně 4700 kamer.

Reklama

Městský kamerový systém se rozšířil o dvě nové kamery. Jednu otočnou a jednu pevnou. Ty se nachází na křižovatce ulic Na Strži, Olbrachtova a Jeremenkova.

"Tato kamera je důležitá pro pankrácké sídliště, protože je to první křižovatka, resp. také cesta na výpadovku směrem z Prahy. Takže pokud se třeba i kradou vozidla, tak policie bude mít lepší monitoring pohybu toho vozidla. A v budoucnu také bude dohlížet na novou stanici metra," říká Lucie Michková, předsedkyně výboru pro bezpečnost MČ Praha 4.

V současné době je v Praze 4 umístěno celkem 58 kamer. Dohromady hlavní město monitoruje přibližně 4700 kamer.

"Patří pod různé instituce, ať už je to Magistrát hl. m. Prahy nebo také složky IZS, jako je policie, hasiči a záchranka, nebo také městská policie či dopravní podnik nebo TSK," říká Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Rozmístění nových kamer vychází z koncepce pro městský kamerový rozvoj. Na něm se podílí městská i státní policie a další složky integrovaného záchranného systému.

"Účelem rozmisťování kamer je hlavně bezpečnost, ať už Pražanů, tak i dalších lidí, kteří např. přijíždějí do Prahy. Samozřejmě policie má k těmto kamerám přístup a slouží právě v místech, kde je větší koncentrace lidí," říká Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Přístup ke kamerám má také Operační středisko krizového štábu hlavního města Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu