• Načítám...
>

Oprava terasy nad metrem Budějovická pokračuje

  • 27. srpna 2021,
  • 15:12,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Pokračuje rekonstrukce terasy nad jižním vestibulem metra Budějovická. Ta započala v červenci a i v následujících měsících plánuje rozsáhlé opravy.

Reklama

Oprava terasy, nad jižním vestibulem metra Budějovická v Praze 4, pokračuje. Rekonstrukce započala v červenci tohoto roku a práce zatím běží podle plánu. 

"Je odstraněna ta pochozí část, probíhají statické kontroly jednotlivých prvků té nosné konstrukce, to znamená kontrola íček a statik říká, co se má kde doplnit, případně posílit tak, aby ta terasa byla dále provozu schopná," uvedl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Oprava terasy představuje značné omezení, konkrétně pro pěší. Bylo tedy nutné stavbu přizpůsobit.

"Vlastě byl vytvořen koridor tak, aby mohli přistupovat z těch jednotlivých stran a ulic. Snažili jsme se, aby ta prostupnost byla zachována. Na druhou stranu chápu, že omezení to je, nicméně zatím nemáme žádné velké stížnosti na to, že by se nedalo dostat z místa A do místa B. Byť samozřejmě se neprochází vizuálně úplně nejhezčím územím," konstatoval Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

 Město zaplatí za opravy přibližně 46 miliónů korun. Rozsáhlé práce budou pokračovat i v dalších měsících.

"V současné době se budou posilovat ty nosné konstrukce, ty íčka a účka různá. Budou se buď posilovat nebo některé z nich i nahrazovat. To bychom měli mít hotovo v příštích dvou měsících. No a následně se budou už řešit ty finální práce. To znamená nová izolace a pokládání pochozího povrchu," popsal Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Prostor byl léta neudržovaný, jelikož území zasahovalo do vlastnických práv pěti subjektů. Rekonstrukce představuje pro Prahu 4 velkou úlevu. 

"Jsem vlastně strašně rád, že se teď aktivitou Jana Chabra, jako radního hlavního města Prahy, konečně podařilo posunout tu opravu terasy Budějovická k realizaci. Já věřím, že se to podaří v tom proponovaném termínu," dodal Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Stavba zatím nehlásí žádné větší komplikace, které by zapříčinily prodloužení oprav. Rekonstrukce je plánována do konce tohoto roku. 

 

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu