• Načítám...
>

ZŠ U Krčského lesa má nové hřiště

  • 6. října 2021,
  • 18:31,
  • PRAHA 4,
  • Lenka Castillo

Po pětiměsíční rekonstrukci má ZŠ U Krčského lesa nové multifunkční hřiště. Za generální opravou stojí městská část Praha 4, která do ní investovala více než pět miliónů korun.

Reklama

Základní škola U Krčského lesa slavnostně otevřela víceúčelové hřiště. Po generální rekonstrukci se tak děti mohou těšit na zcela nové hřiště na kopanou včetně běžecké dráhy a dalších prvků pro atletické disciplíny. Za realizací oprav stojí městská část Praha 4.

"Už v krátké době otevírám čtvrté, z toho jedna byla hala, tři hřiště, a teď se chystáme otevírat ještě jedno. Takže obrovskou radost z toho mám," uvedla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Každé hřiště je trochu jiné. To při ZŠ U Krčského lesa je klasické multifunkční. Největším lákadlem je zde pochopitelně fotbalové hřiště, které má zbrusu nový, umělý trávník. Na ten, při otevření hřiště, vstoupil kromě dětí i slavný fotbalista. Patřil mu první výkop.

"Jsem rád, že jsem se mohl tady zúčastnit, protože každá, takováto propagace sportu, jako takového myslím, že je velice vděčná a je dobře, že takováto hřišťátka vznikají tady. Takže jen houšť, jen houšť," zdůraznil Antonín Panenka, fotbalista.

"Radost máme všichni velikou. Nejenom já, učitelé, ale hlavně děti, protože sledovaly vlastně celou tu rekonstrukci a moc se těšily a chodily se ptát, kdy už to hřiště bude. Takže radost máme všichni obrovskou. Jsme rádi, že zřizovatel k té rekonstrukci přistoupil. A tato škola vždycky byla školou sportovní nebo školou do níž chodili sportovci," upozornia Dagmar Malinová, ředitelka ZŠ U Krčského lesa.

Generální rekonstrukce začala v květnu, poslední úpravy proběhly v září. Radnice MČ Praha 4 do nich investovala přes pět miliónů korun. 

"Kdoví. Třeba na takovémto hřišťátku zase vyroste nějaký nový, dobrý fotbalista," doplnil Antonín Panenka, fotbalista.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu