• Načítám...
>

Dětští rybáři předvedli v soutěži úžasné výkony

  • 25. října 2021,
  • 9:43,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Již tradičně se v Újezdu u Průhonic konaly dětské rybářské závody. Mladí účastníci předvedli v boji s rybami dech beroucí výkony. Lovili nejen malé kapříky, ale i pěkné kusy. Kolik vážil ten největší? Podívejte se.

Reklama

Tak takový kousek vytáhl jeden z účastníků rybářských závodů v Újezdě u Průhonic. Váží přibližně osm až deset kilogramů a starý je minimálně deset let. Pro mladého rybáře je to zatím největší úlovek. 

"Já jsem určitě rád. Nečekal jsem to tedy," uvedl soutěžící rybář.

Jsi pyšný ne?

"Ano. Jsem pyšný hodně," přiznal soutěžící rybář.

Jak dlouho rybaříš?

"Jen tady na rybářských závodech. Jinak ne," konstatoval soutěžící rybář.

"A kdy jsi rybařil poprvé? Kolik je to let? Víš to?

"Tak dva tři roky nazpátek," doplnil soutěžící rybář.

Rybářské závody se tady konají už třináctým rokem. 

"Děti si to užívají a před chvílí tady se chytla rekordní ryba. Osmdesát pět centimetrů. Kapr, krásný. Takže děti určitě dostanou i hezké ceny od Petrova rybářství," upozornila Jana Draštíková, místostarostka MČ Praha-Újezd.

Účastníci soutěže jsou ve věku osm až třináct let. A na vítěze čeká výhra, která potěší snad každého rybáře.

"Máme tři hlavní výhry. Tři pruty pro první tři závodníky. Pak máme zároveň pro největší rybu, což bude asi ten kapr, jestli se nechytne ještě větší. A pro nejmenší rybu máme také cenu. A zbývající dostanou diplomy a splávek a další umístění. Takže máme pět hodnotných cen a zbytek je umístění plus občerstvení pro ty mrňavé závodníky," popsal rybář Petr, Petrovo rybářství.

V rybníku plave přes tunu ryb. Kromě kaprů je tam také třicet sumců. Největší má patnáct kilo a skoro metr a půl. 

"Rybník se odbahňoval před dvěma lety. Takže jsme dneska uspořádali, netradičně na podzim, dříve se to dělalo v létě pro děti, obnovené závody rybářské. Je tady asi čtrnáct dětí. Zarybnění rybníka je asi úplně klasické, jak je v českých podmínkách. To znamená kapr, amur, líni, cejni," doplnil rybář Petr, Petrovo rybářství.

Už nyní je naplánován další ročník akce. Příští rok se mladí rybáři sejdou v létě. Rybaření si užijí ještě za teplého počasí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu