• Načítám...
>

Praha 4 přispívá k řešení energetické krize

  • 10. listopadu 2021,
  • 10:16,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Praha 4 připravila společně s PRE, a.s. veřejné setkání pro klienty zkrachovalých dodavatelů elektřiny a zemního plynu. V rámci akce byly zúčastněným vysvětleny důvody aktuální situace a možnosti dalšího postupu.

Reklama

Městská část Praha 4 uspořádala se zástupci společnosti Pražská energetika a.s. veřejné setkání s klienty zkrachovalých dodavatelů elektřiny a zemního plynu. V rámci akce byly zájemcům poskytnuty nejdůležitější informace týkající aktuální situace. 

"Principiálně je vysvětlení toho, jak vlastně funguje ten dodavatel poslední instance a zároveň jaký je rozdíl mezi normální smlouvou a mechanismem té poslední instance. Proč je nevýhodné mít poslední instanci a proč je rozumné přistupovat konzervativně ke svým základním potřebám, aby si je člověk zajišťoval dlouhodobě, proč nešetřit na tom pár drobných a spíše jet tak, aby ta základní potřeba fungovala za všech okolností," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.  

Zúčastněným byly doporučeny možné postupy, jak aktuální situaci co nejlépe vyřešit. Na místě bylo taktéž možné sepsat žádost o smlouvu s novým dodavatelem. Setkání bylo cíleno převážně na seniory, pro které může být hledání informací na internetu problematické. 

"Ne ke každému se dostávají včas všechny informace a pro řadu lidí je samozřejmě nerozumné dlouho setrvat v režimu toho dodavatele poslední instance. Naší snahou je těm lidem, kteří si sami neseženou informace na internetu, poskytnout možnost, aby zůstali v přímém kontaktu," řekl Zdeněk Kovářík. 

Součástí setkání byla i diskuze, v rámci které byly řešeny konkrétní problémy zúčastněných. Aktuálně probíhající energetická krize představuje nemalé komplikace pro velké množství obyvatel.

"Nastalo to v nejhorším možném období, to znamená na začátku zimy, kdy spotřeba energií roste, kdy lidé potřebují topit, kdy je potřeba tuto věc řešit komplexně včetně i vlivu státu. Jsme zase ve špatném období, kdy dochází ke střídání vládní garnitury a podobně, takže to všechno se bohužel tak nějak prohlubuje a ta nervozita těch lidí může trvat déle," řekl Petr Holubec, tiskový mluvčí Pražské energetiky a.s.

Zúčastnění byli taktéž varováni před praktikami podvodníků, kteří aktuální krize využívají.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu