• Načítám...
>

Praha 4 rozsvítila vánoční strom

  • 29. listopadu 2021,
  • 20:56,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

V komorní atmosféře bez veřejnosti letos rozsvítila Praha 4 vánoční strom před svou radnicí. Přítomni byli pouze zástupci městské části. Ta tak reaguje na aktuální vládní nařízení.

Reklama

Vánoční strom v Praze 4 před budovou radnice v ulici Antala Staška se letos rozsvítil bez přítomnosti veřejnosti. Městská část tak reagovala na aktuální vládní protiepidemická opatření.

"Protože zase přišla opatření, jaká přišla, tak tady to vypadá tímto způsobem, že jsme to nemohli nijak zvlášť propagovat, nemůžeme tady podávat punč, jak jsme chtěli, přivítat děti, přivítat důchodce a další zájemce. Bohužel to musí být v této komorní atmosféře, musíme dodržovat rozestupy, takže já jsem ráda, že nás je tady takhle málo, protože tím to všechno splníme," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Mimo starostky městské části byli na místě také další zástupci Prahy 4. A co by oni popřáli obyvatelům čtyřky?

"Stojíme tady před rozsvíceným stromkem a rozsvícený stromek a betlém vždy vyvolávají v každém člověku vzpomínky na ty radostné chvíle plné pohody, naděje a spokojenosti. Já bych byl rád, kdyby v této době, která je tak náročná pro všechny, aby byly tyto svátky nadějí, že ze všech těch problémů se dostaneme co nejdříve," řekl Josef Svoboda, místostarosta MČ Praha 4.

"Já bych určitě přál, nejen občanům Prahy 4, ale nám všem, abychom se z té epidemické situace konečně v tom příštím roce dostali a abychom podobné akce už nikdy rušit nemuseli. Jinak samozřejmě všem občanům Prahy 4 přeji to, aby ty vánoční svátky strávili šťastně se svou rodinou a s těmi, kteří jsou jim nejbližší," řekl Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

"Přeji, i když zase nebudou ty Vánoce, na které jsme úplně zvyklí, aby si všichni odpočinuli, pokud to jen trochu půjde a strávili ty svátky alespoň se svými dětmi a nebo se svými starými rodiči," řekla Irena Michalcová. 

Městská část v letošním roce neplánuje rozsvícení dalších vánočních stromků. Zrušené jsou také všechny adventní akce, které Praha 4 na letošní rok plánovala.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu