• Načítám...
>

Knihobudky v Praze 4 prochází opravami

  • 18. ledna 2022,
  • 18:09,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha 4 zajistí, v zimním období, generální opravu všech šesti knihobudek, které aktuálně spravuje. Kompletní renovace zahrnuje nový nátěr, výměnu policového systému, aplikaci antigraffiti nátěru a další, potřebné opravy. Na své místo budou knihobudky vráceny během letošního jara.

Reklama

Praha 4 zajistila generální opravu všech šesti knihobudek, které aktuálně spravuje. Ty vznikly před několika lety přestavbou starých, telefonních budek.

"My jsme první knihobudky instalovali, jako městská část, v roce 2014. A jako každé, veřejné vybavení, které je v tom veřejném prostoru, tak po určité době prostě normálně zastará a je potřeba provést opravy. My jsme se rozhodli, že než abychom flikovali opravy jednotlivých knihobudek, tak že všech šest těch knihobudek, které jsou ve správě městské části, tak projdou kompletní rekonstrukcí," vysvětlil Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Po dobu několika týdnů, kdy opravy budou probíhat, zmizí knihobudky z ulic městské části. 

"Jenom chci samozřejmě uklidnit občany, že o své knihobudky nepřijdou, protože teď sice budou odvezeny, protože opravdu chceme, aby ta oprava byla velmi pečlivá, důkladná. Ale budou na jaře vráceny zpět na svá místa. V té opravě bude kompletní výměna toho interiéru knihobudky. Samozřejmě nový nátěr knihobudky a nový nátěr, který zároveň bude antigraffiti, aby bylo složitější ty budky počmárat," dodal Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Kromě šesti venkovních knihobudek má Praha 4, pro své obyvatele, ještě dvě mini knihovničky. Jedna je umístěna v budově Úřadu městské části Praha 4 v ulici Antala Staška, druhá pak v recepci historické Nuselské radnice. Těchto knihobudek se opravy netýkají a obyvatelé Prahy 4 je tak mohou i nadále využívat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu