• Načítám...
>

Praha 4 poskytla dočasný domov 50 uprchlíkům

  • 30. března 2022,
  • 8:56,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 4 zajistila ubytování pro 50 válečných uprchlíků z Ukrajiny. Dočasné bydlení městská část zařídila v bývalé mateřské škole v ulici Horáčkova. Určeno je pro matky s dětmi.

Reklama

Dalším celkem 50 ukrajinským uprchlíkům poskytla dočasný domov městská část Praha 4. Nouzové ubytování městská část připravila v budově bývalé Mateřské školy Horáčkova.

"Naštěstí byla vyklizena ještě dříve, než nastala uprchlická krize, měla do ní jít jiná škola a ve chvíli, kdy jsme dostali pokyn, že je potřeba ubytovat do 24 hodin první uprchlíky, tak jsme vlítli na tuto budovu a honem rychle jí připravili. Takže jsme ji během dvou dnů měli skutečně připravenou," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

"Máme tady lidi z Doněcka, Luhanska, Charkova, Kyjeva, Dněpropetrovska, protože je tam válka," řekla Mariia Parashchyniak, recepční, tlumočnice.

V budově jsou k dispozici 4 velké ložnice, hygienické zázemí, ale i kuchyňky a další prostory. K dispozici je také rozsáhlá zahrada s herními prvky. Ubytování je určeno pro ženy a děti. 

"Je to přeci jen budova bývalé mateřské školy a když se tady podíváte, tak jsou tady i prvky, které tady zůstaly. My jsme udělali hrozně moc rychle to, že jsme vyměnili písek v pískovištích, dodali sem nové lavičky, zajistili jsme sponzorským darem vybavení na zahradu, kyblíky, lopatky," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Bývalá mateřská škola není však jediným místem, které městská část pro uprchlíky vyčlenila. 

"Máme dvě ubytovny na Novodvorské a potom na Spořilově, ale ty máme samozřejmě plné a ještě dále průběžně připravujeme byty. Takže v současné době tady je plná kapacita 50 a potom máme celkově na Praze 4 ubytováno 119 uprchlíků k dnešnímu dni," řekla Irena Michalcová. 

S vybavením prostor mateřské školy pomohla i Fakultní Thomayerova nemocnice, od které městská část získala postele s přikrývkami, polštáři a povlečením. Další přikrývky, nádobí, či mimo jiné i hygienické potřeby zase ukrajinským uprchlíkům darovala Nadace sester boromejek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu