• Načítám...
>

Středoškoláci z Michle se zapojili do akce "Ukliďme Česko"

  • 1. dubna 2022,
  • 16:09,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Začátkem letošního dubna se opět konala akce Ukliďme Česko. Do té se mohli zapojit nejen jednotlivci či třeba obce, ale také školy. Zapojili se i studenti ze střední školy v Michelské ulici v Praze 4.

Reklama

Již počtvrté se i letos na začátku dubna konal ve Škole mezinárodních a veřejných vztahů Praha Eko den, čímž se část studentů zapojila do akce Ukliďme Česko.

"To, co chceme udělat, je, že svět kolem nás je dost často znečištěný, že si stěžují obyvatelé městské části na to, že tu je nepořádek, my si toho všímáme, takže chceme přispět a uklidit kus našeho okolí. Je to tradice, kterou vždy přebírá první ročník, ten to má v podstatě "povinné", ale setkáváme se s tím, že v žádném případě nerebelují, mají vždy zájem o akci a sami si jí také organizují. Sami také potom tvoří nějaké výstupní materiály, propagují akci mezi ostatními spolužáky. Takže to jsou tři první ročníky, řádově zhruba kolem 80 studentů a k nim se přidává zhruba asi 20 studentů z ročníku druhého a třetího na bázi dobrovolnictví. Ti do té akce už jdou potom sami ze své vůle," řekla Vladimíra Michalíková, ředitelka ŠMVV Praha a Gymnázia moderních technologií.

Podporu akci zastřešuje Úřad čtvrté městské části. 

"Cílem je, abychom apelovali na veřejnost, aby také dbala o své okolí a pořádek kolem sebe a já jsem velmi rád za tuto iniciativu, která je zaměřená právě na životní prostředí. Velké dík a poděkování patří místní střední škole, která spolu s městskou částí tuto akci organizuje a spolu s veřejností jí také řádně a svědomitě plní," řekl Jan Hušbauer, radní MČ Praha 4.

anketa

Jarní termín úklidu proběhl 2. dubna. Pokud jste se nestihli zapojit, můžete klidně vyrazit kterýkoliv jiný den a učinit tak hezčí okolí právě vašeho bydliště. Velký úklidový den se navíc chystá i na podzim. Proběhne v pondělí 17. září. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu