• Načítám...
>

Středočeský kraj zve na kulturní léto plné hudby

Středočeské kulturní léto bude i letos nabité kulturními akcemi všeho druhu. Na své si přijdou milovníci opery, divadla, koncertů i filmových představení. Celkem si Středočeský kraj ve spolupráci s krajskými příspěvkovými organizacemi připravil pro návštěvníky na 65 akcí. Budou se navíc konat v krásných prostorách hradů, zámků nebo v parcích památníků, kde bude například letní kino nebo Dvořákovy opery Rusalka a Čert a Káča. Středočeský kraj zároveň nově připravil pro návštěvníky speciální autobusovou linku z Prahy až na místo konání akcí.

Reklama

Nebude to zase až tak dlouho trvat a je tu opět léto a s ním bohatý kulturní program ve Středočeském kraji. Letošní Středočeské kulturní léto bude znovu nabité zajímavými akcemi, kterých bude celkem 65. Mezi ně patří divadelní představení, opera a další hudební zážitky nebo například i letní kino. Představení budou probíhat na hradech, zámcích a v parcích památníků. Středočeský kraj navíc na akce připravil speciální autobusovou linku.

„Společně s Pražskou integrovanou dopravou a Integrovanou dopravou Středočeského kraje zavedeme pilotní linku, která odveze návštěvníky z Prahy přes Mníšek pod Brdy a Dobříš až sem na Vysokou u Příbramě. Cena jízdného bude zahrnuta v ceně vstupenky na představení. Jedná se o představení oper Rusalka nebo Čert a Káča,“ vysvětluje radní Středočeského kraje Václav Švenda (TOP 09).

Operní dny nabídne park památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě. Právě zde český skladatel světového formátu sbíral inspiraci a komponoval některá svá vrcholná díla. S koupí lístků ale určitě neotálejte, nebudou. 

„Asi bych úplně neváhal. Rusalka, která se tu hraje už několik let a vybudovala si tady tu tradici, tak ta už je hodně vyprodaná, ale určitě nějaké lístky ještě najdete, i když možná ne úplně v těch nejlepších kategoriích. Čert a Káča, tak tam si myslím, že ještě tak polovina lístků je určitě k dispozici. A pokud se nedostanete na operu, tak máme i spoustu dalších jiných akcí, na které vás můžeme pozvat,“ říká ředitel Památníku Antonína Dvořáka Vojtěch Poláček.

Svým programem rovněž přispělo i Muzeum T. G. M. v Rakovníku.

„Především bychom chtěli návštěvníkům představit náš nový altán v zahradě vlastně také nově zrekonstruovaného Muzea Alice Garrigue Masarykové v Lánech, kde v červenci chceme uvést jazzový koncert Swing Melody a v srpnu se tam mohou návštěvníci těšit na písničky Karla Hašlera,“ popisuje ředitelka Muzea T. G. M. v Rakovníku Magdalena Elznicová Mikesková.

Rakovník je ale také spjatý s operou, takže pokud by vám to náhodou nevyšlo s Rusalkou a Čertem a Káčou ve Vysoké u Příbramě, tady se nabízí jedinečná šance. 

„Rakovník to je taková historická Mekka opery, tak chceme navázat na tradici rakovnické opery. Už se o to snažíme po několikátý rok. A tam jsme připravili na 1. srpna na nádvoří rakovnického muzea Operní árie pod hvězdami,“ uzavírá Magdalena Elznicová Mikesková, ředitelka Muzea T. G. M. v Rakovníku.

Středočeské kulturní léto podpořil kraj částkou ve výši čtyř milionů korun. Jde o ustálenou částku a příspěvek pro krajské příspěvkové organizace. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu