• Načítám...
>

Praha 4 podporuje organizaci Naděje a lidi bez domova

  • 21. června 2023,
  • 23:30,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Praha 4 podporuje organizaci Naděje a jejich práci s lidmi bez domova. V Pikovické ulici u nádraží Braník v Praze 4 se sešla skupinka deseti zájemců o práci. Organizace Naděje jim zprostředkovala úklid veřejného prostoru a nabídla jim i preventivní zdravotnickou prohlídku.

Reklama

Praha stále drží prvenství v počtu osob bez domova. Hlavní město i řada městských částí se jim ale snaží pomáhat. Jednou z cest je i podpora humanitární organizace Naděje. Třeba radnice Prahy 4 neziskovku každoročně zadotuje sedmi sty tisíci korunami.

"Praha 4 si této spolupráce velmi váží, protože pomáhají lidem bez přístřeší, v rámci mobilních služeb nabízí drobné zdravotnické ošetření plus nějakou drobnou potravinovou pomoc, nabízí také terénní služby právě pro lidi bez přístřeší," řekl Radek Lacko (ANO) - radní MČ Praha 4.

Další vítanou službou pro lidi bez přístřeší je také zprostředkování výdělku. Nejčastěji pak úklidem veřejného prostranství metropole.

"Oni od nás dostanou ten rozpis těch stanovišť mobilní sociální služby, kdy každý den s tím vozem stojíme vždy na jiné městské části, lidé bez domova přichází na to místo, kam to mají nejblíž, proto jezdíme i na různé městské části," řekl Aleš Strnad - vedoucí sociálních služeb org. Naděje Praha.

V Pikovické ulici u nádraží Braník v Praze 4 se takhle v devět ráno sešla skupinka deseti zájemců o práci. Od terénních pracovníků, kteří je přátelsky oslovovali jmény, dostali pracovní náčiní a společně pak začali s úklidem. Organizace Naděje jim ale umí pomoci i jinak.

"Probíhá to tak, že terénní pracovníci vyjedou s dodávkou nebo vyjdou do ulic, kontaktují lidi přímo na ulici, buď jim dají nějaké poradenství nebo jim poskytnou potravinovou, materiální pomoc nebo je případně nasměrují do těch dalších služeb v rámci Prahy, ať už to jsou azylové domy, noclehárny, nízkoprahová centra a nebo také do specializované ordinace praktického lékaře," řekl Daniel Svoboda - oblastní ředitel organizace Naděje Praha.

"Tato podpora a pomoc pomáhá samozřejmě té majoritní společnosti, aniž bychom si to často uvědomovali, ale kontrola zdravotního stavu a nějaká možnost preventivného charakteru je vždy pro společnost prospěšnější, než potom řešit následky," řekl Aleš Strnad - vedoucí sociálních služeb org. Naděje Praha.

Sociální služby pro lidi bez domova, které zajišťuje pražská organizace Naděje, je v provozu každý pracovní den. Nízkoprahové centrum U Bulhara má pak otevřeno dokonce 7 dní v týdnu - stejně jako azylové domy nebo noclehárny. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu