• Načítám...
>

Výstava představila historii a současnost Prahy 4

  • 14. září 2023,
  • 14:07,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Ve foyer radnice čtvrté městské části byla k vidění výstava nazvaná Historie a současnost Prahy 4. Expozice představila dnešní městskou část od prvních zmínek o současných čtvrtích a lokalitách Prahy 4 po současnost. Ukázala vývoj jednotlivých obcí, vznik Velké Prahy, významné stavby i dopravní infrastrukturu. Věnovala se i důležitým historickým, společenským či politickým událostem a v neposlední řadě představila také významné osobnosti Prahy 4 a zajímavé události posledních třiceti let.

Reklama

V prostorách radnice čtvrté městské části byla k vidění výstava pod názvem Historie a současnost Prahy 4. Expozice představila dnešní městskou část od prvních zmínek až po současnost.

"Výstava se jmenuje Historie a současnost městské části Prahy 4 a přibližuje od těch nejstarších dob, od vzniku těch jednotlivých historických částí až po současnost, což je například blahopřání čestným občanům až po nějakou covidovou fotografii, kde jsme zdokumentovali tu dobu a tak dále. Pak v této části se věnujeme samozřejmě dopravě od koníků až k metru - k plánovanému metru D, respektive už se staví a pak jsou to samozřejmě občané Prahy 4 a jejich příběhy, což jsou vlastně víceméně příběhy českých občanů nebo rozhovor s nimi a tak dále," řekl Václav Krištof, autor výstavy.

Expozice byla realizována díky finanční podpoře Prahy 4. Její představitelé zároveň výstavu zahájili.

"Pro městskou část je to v podstatě velká událost takového charakteru, tady bych v první řadě chtěl poděkovat panu magistrovi Václavu Krištofovi za tuto neskutečnou sbírku fotografií a všeho, jak to tvořil do této výstavy, samozřejmě Praha 4 má velice obsáhlou historii, ať se to týká společenské, historické či politické," řekl Petr Tomáš Opletal (TOP 09), radní MČ Praha 4.

Výstava byla umístěná ve foyer Úřadu městské části Praha 4. K vidění byla do 5. října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu