• Načítám...
>

V Nuselské radnici proběhl Novoroční koncert

  • 11. ledna 2024,
  • 19:10,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

Novoroční koncerty mají na Nuselské radnici v městské části Praha 4 tradici už dvacet let a začátek roku 2024 v tomto směru nebyl výjimkou. Za účasti zástupců městské části a církve tak proběhl krásný koncert, kde zazněla řada klasických skladeb od Mozarta, Smetany, Dvořáka nebo Pucciniho. Během koncertu vystoupila popradská sopranistka Soňa Godarská, barytonista Roman Janál a na klavír je pak doprovodil Lukáš Klánský. Tito tři umělci spolu nevystupovali zdaleka poprvé a skladby, které si pro návštěvníky připravili, mají dokonale nazkoušené a osvědčené.

Reklama

K začátku nového roku patří v městské části Praha 4 také Novoroční koncert, který se už dvě desetiletí koná v Nuselské radnici. Nejinak tomu bylo i letos. Za účasti zástupců církve i městské části zazněla řada klasických skladeb od českých i zahraničních autorů.

"Tento koncert se koná na naší historické Nuselské radnici, která je pro nás cennou budovou nejen pro konání těchto koncertů, dále se tu vítají noví občánci Prahy 4 a taktéž se tu konají i svatby, takže to má neskutečnou atmosféru," řekl Petr Tomáš Opletal (TOP 09) - radní MČ Praha 4. 

Během koncertu vystoupila popradská sopranistka Soňa Godarská, barytonista Roman Janál a na klavír je pak doprovodil Lukáš Klánský.

"Bude se hrát hodně české hudby, kterou jsme samozřejmě zařadili, ale chtěli jsme pro posluchače udělat takový průřez operní tvorbou, takže budou skladby jak klasicistní od Wolfganga Amadea Mozarta, tak romantické, bude Puccini, takže to bude takové opravdu pestré," řekl Lukáš Klánský - klavírista.

Pro klavíristu Lukáše Klánského to přitom nebylo zdaleka poprvé, co na Nuselskou radnici zavítal.

"Myslím si, že na Nuselské radnici vystupuji už tak minimálně pošesté, posedmé a vždy se sem rád vracím a to publikum je tady úžasné, tady vždy cítím fantastickou odezvu a publikum je tady vždy nesmírně přátelské, vřelé a to je samozřejmě radost," řekl Lukáš Klánský - klavírista.

Tato zkušená trojice umělců spolu nevystupovala zdaleka poprvé a skladby, které na koncertu zazněly, mají poctivě nazkoušené a osvědčené a šli takříkajíc najisto. A nadšená reakce publika to jenom potvrdila. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu