• Načítám...
>

Sportovci z Běžecké školy Prahy 4 vyběhli po pětisté

  • 22. ledna 2024,
  • 10:52,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 4 oslavila místní běžecká škola jubilejní výběh. Sportovní akce se zúčastnil i starosta Ondřej Kubín (ODS).

Reklama

Běžecká škola Prahy 4 oslavila pětistý výběh. A jak jinak než dalšími sportovními výkony, od kterých běžecké nadšence neodradila ani sněhová nadílka.

"My se scházíme už téměř 10 let, čili 500 lekcí, každý čtvrtek od 18 hodin, v zimě tady v Podolí ve Žlutých lázních a v létě se scházíme u rybníka Labuť v Krčském lese," řekl Martin Dvořák, organizátor Běžecké školy Prahy 4.

Výroční výběh odstartoval ve Žlutých lázních a po několika stovkách zahřívacích metrů se přesunul do nedaleké loděnice. Tady pak trenéři své rekreační svěřence provedli základy lehké atletiky.

"Učíme, aby běhali dobře, učí je to naši lektoři, čili normální lekce vypadá tak, že se lidé zahřejí, pak se rozcvičí, pak udělají nějakou část běžecké abecedy, kterou se je snažíme naučit a většinou se vybíhá někam po různých skupinách výkonnostních," řekl Martin Dvořák, organizátor Běžecké školy Prahy 4.

Každá z nich tak naběhá mezi 5 až 10 kilometry. Běžeckou školu podporuje i radnice Prahy 4 a tak není divu, že ve výročním pelotonu nechyběl ani starosta městské části Ondřej Kubín.

"Já jsem celoživotní sportovec, já jsem hrával basketbal, nicméně vzhledem k nedostatku času je ten běh asi nejlepší disciplína, v podstatě zavřete dveře a můžete si jít vyběhnout kamkoliv. Snažím se i běhat s běžeckou školou, to se mi moc v minulém roce nedařilo a já se víceméně snažím tak dvakrát třikrát v týdnu, ale ne nějaké velké trasy, 3 až 5 kilometrů," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta MČ Praha 4.

K Běžecké škole se může přidat každý. Není třeba žádné členství ani registrace a účast je navíc zdarma. Běhá se každý čtvrtek od šesti hodin večer. Bližší informace najdou zájemci na stránkách městské části nebo na sociálních sítích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu