• Načítám...
>

Praha 4 uspořádala Den boje proti cukrovce

  • 9. dubna 2018,
  • 20:05,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Praha 4 ve spolupráci s radním pro zdravotnictví Radkem Lacko uspořádala pro občany metropole vyšetření a konzultace onemocnění cukrovkou. Během dvou dnů byl občanům k dispozici odborný lékařský personál.

Reklama

V rámci Světového dne zdraví uspořádala Praha 4 boj proti cukrovce. V prostorách Městského úřadu se tak občané mohli nechat vyšetřit od odborného lékařského personálu, a to zcela zdarma. 

"Zde na Praze 4 na Radnici Antala Staška se lidé mohou nechat vyšetřit a zjistit jak na tom jsou co se týká cukrovky. Dozvědí se vše o prevenci, o rizicích, a to je myslím podstatné, protože na magistrátu se snažíme do všech těch MČ implementovat zdravotní gramotnost obyvatelstva," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy. 

"Měříme krevní cukr, cholesterol v krvi, skryté tuky a krevní tlak. Většina těchto faktorů, když je mají lidé zvýšené, tak o tom většinou nevědí. Málokdo chodí na preventivní prohlídky pravidelně tak, jak by měl a bohužel tyto věci nebolí, takže se to špatně poznává," řekla Lenka Švábová, všeobecná zdravotní sestra.

"Lidi často ani nenapadne zajít k lékaři a tato preventivní akce má směřovat právě k tomu, aby se zachytily ty akutní problémy v počátečních stádiu," řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4. 

Jako prevenci odborníci doporučují především zdravý životní styl a dostatek pohybu. Vyvarovat by se lidé měli např. kouření nebo časté konzumaci alkoholu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu