• Načítám...
>

Praha 4 organizuje bezplatnou běžeckou školu

  • 18. ledna 2019,
  • 9:47,
  • PRAHA 4,
  • Natálie Forsterová

Chcete začít s běháním či zhubnout? Pokud ano, máme pro vás tip. Městská část Praha 4 pořádá bezplatnou běžeckou školu, která je vhodná pro každého od dětí až po seniory. Tréninky se konají vždy ve čtvrtek od 18:00 ve Žlutých Lázních.

Reklama

Je 6 hodin večer a ve Žlutých Lázních se schází účastníci běžecké školy. Zasportovat si tady pod vedením zkušeného trenéra může každý bez ohledu na věk. A to vždy ve čtvrtek a zcela zdarma. 

"Nejdříve se zahřejí, pak se rozcvičí, pak běhají, udělají si nějakou abecedu a protáhnou se. To je všechno," řekl Martin Dvořák, trenér v běžecké škole.

Běžecká škola je projekt MČ Praha 4. Jeho cílem je mimo jiné sdružit všechny příznivce běhání a umožnit jim podle výkonnosti společný a tělu zdravý pohyb v tréninkových skupinách.

"Snažíme se lidem pomoci objevit běh, jogging a víme, že velké množství civilizačních nemocí je způsobeno nedostatkem pohybu, takže aby se lidé nemuseli nikde přihlašovat a platit za instruktory, mohou jednou za týden přijít teď v zimě, když je tma, do Podolí, po zbytek roku, když je světlo, k rybníku U Labutě," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Běhání prožívá svou renesanci a denně se mu věnují miliony lidí po celém světě. Oblíbené je mimo jiné i díky nízkým nákladům. Kromě běžeckých bot a sportovního oblečení totiž zájemci o tento druh pohybu nic nepotřebují.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu