• Načítám...
>

MČ Praha 5 ocenila policisty a hasiče

  • 20. listopadu 2019,
  • 20:21,
  • PRAHA 5,
  • Lenka Castillo

Vybraní příslušníci a příslušnice bezpečnostních složek z řad Policie ČR, městské policie a hasičského záchranného sboru působících v Praze 5, převzali od starostky Renáty Zajíčkové záslužné medaile. Slavnostní ceremoniál se koná každý rok. Letos bylo oceněných celkem 16.

Reklama

Za mimořádný pracovní výkon převzalo z rukou starostky a radního pro bezpečnost MČ Praha 5 zásluhové medaile 16 členů policejních a hasičských sborů. Zlatou medaili obdržel i velitel hasičské stanice, který se zároveň se službou u HZS hl. m. Prahy po 30 letech loučil.

"To ocenění mě velice těší, protože je vidět, že tu práci člověk nedělal nadarmo, nedělal ji zbytečně, že ta spolupráce s MČ byla na velmi dobré úrovni," řekl Milan Černý, bývalý ředitel hasičské stanice Praha 5.

Bezpečnost v Praze 5 si lze podle radního jen těžko představit bez městských policistů.

"Mohu jen pochválit, protože kriminalita je na úplně nejnižším stupni, která tady kdy byla. Sami tomu ani nechceme věřit," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Jedním z oceněných byl i městský strážník Štěpán Nožička, kterému se podařilo ochránit maminky s dětmi před nebezpečným agresorem. Slavnostně si převzal medaili bronzovou.

"Ta medaile samozřejmě potěší, nicméně není to věc, kvůli které bych to dělal," řekl Štěpán Nožička, oceněný.

"My jsme zaprvé velmi rádi, že můžeme spolupracovat s MČ na oceňování našich strážníků. Ale to morální ocenění, toho si velmi vážíme, to je pro naše strážníky velmi významné," řekl Zdeněk Hejna, ředitel Městské policie Praha 5.

A bez spolupráce kolegů z městské policie by tu svou jen těžko zvládala policie státní. Alespoň toto tvrdí šéf Obvodního ředitelství PČR Praha 2.

"Nejen z platu a z peněz je živ člověk, ale právě i takové ocenění dokáže v práci policistů jen povzbudit," řekl Jan Koníř, ředitel Obvodního ředitelství PČR Praha 2.

To bude jistě případ Marcely Kocourkové, která si jako jedna z oceněných převzala bronzovou medaili za přímý podíl na snižování kriminality.

"To ocenění je pro mě velmi důležité, vážím si ocenění za svou práci, protože tu práci dělám ráda, baví mě to," řekla Marcela Kocourková, oceněná.

"Práce policistů i hasičů je velmi důležitá. Díky nim se můžeme bezpečně pohybovat po ulicích a můžeme klidně spát. Takže já si myslím, že jim patří veliké ocenění, veliký dík a veliká gratulace. Já jim moc přeji, aby se jim dařilo dál a aby nad námi bděli dál," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Práce členů všech složek je podle jejich šéfů náročná a nemůže ji vykonávat každý. Lidí, kteří překračují zákonné meze, je prý v současnosti daleko více, než tomu bylo např. v 90. letech. Množství policistů je však bohužel stále nedostatečné.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu