• Načítám...
>

Pražané mohou podpořit těžce zrakově postižené

  • 7. září 2020,
  • 19:03,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

V Praze odstartovaly Sbírkové dny pro Světlušku. Stánek organizace, která pomáhá zrakově postiženým, stojí na pražském Andělu. Aktivity této organizace přišlo podpořit i vedení Městské části Praha 5.

Reklama

Pražané mohou v těchto dnech pomoci těžce zrakově postiženým. Jejich život totiž lze vylepšit koupí dárkových předmětů organizace Světluška, která má svůj prodejní a informační stánek na pražském Andělu. Sbírkové dny už v Praze odstartovaly po osmnácté.

„Sbírkové dny jsou o tom, že prodáváme sbírkové předměty. To jsou ty krásné, svítící kartáčky, karty, náramky, a tak dále. Ty si u nás můžete koupit. Minimálně padesát procent z částky, kterou zaplatíte, posíláme do veřejné sbírky Světluška. Finance poté přerozdělujeme. Podpora spočívá v tom, že držíme kasu peněz. U nás si pak mohou požádat jednotlivci se zrakovým postižením a my jim přispíváme na služby, kompenzační pomůcky, školu a také stipendisté jsou u nás oblíbení. Nebo si u nás žádají organizace. To jsou potom poskytovatelé sociálních služeb nebo vůbec služeb pro zrakově postižené po celé České republice," popsala Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu. 

Podpořit činnost Světlušky přišla také starostka Městské části Praha 5 Renáta Zajíčková. Radnice sbírkové dny propaguje na svých stránkách. Vedení městské části těší, že se do prodeje zapojili i přes koronavirovou krizi také studenti středních škol z této městské části.

„Z toho samozřejmě máme radost. Je potěšující, že se tak děje i v letošním roce, který není jednoduchý a obecně těmto akcím doba nepřeje. Ale i v této době studenti dnes ráno přišli a byli velmi iniciativní a aktivní. Chodili mezi lidmi, povídali o projektu a nabízeli lidem možnost také přispět," konstatovala Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Výrobu dárkových předmětů zajišťují české firmy, chráněné dílny a podobně. Nadační fond Světluška lze podpořit také tradiční formou, například dárcovskou esemeskou nebo převodem na transparentní účet.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu