• Načítám...
>

Praha 5 připravuje návrhovou část strategického plánu

  • 26. února 2021,
  • 20:08,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Praha 5 zpracovává strategický plán rozvoje městské části. Radnice se chce zaměřit hlavně na zeleň a lepší životní standard místních obyvatel. Ti se mohou také zapojit a přispět svými náměty a návrhy.

Reklama

Od června minulého roku pracuje radnice Prahy 5 na vytvoření strategického plánu rozvoje. Jedná se o manuál, který by měl určit, jakou cestou se bude městská část ubírat.

"Týká se to všech oblastí života na Praze 5. Od dopravy počínaje, přes životní prostředí školy, až k sociálním službám. Jde o to, aby radnice věděla, kam by měla Praha 5 dospět. Aby to nebylo ode zdi ke zdi. Je potřeba mít plán. Stejně jako když chcete jet z Prahy do Brna, tak potřebujete vědět, kudy jet, jestli je to bezpečné, pohodlné a třeba i ekologické. O tom je ten strategický dokument," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5. 

V současné době se finalizuje návrhová část dokumentu. Ta popisuje jednotlivé kroky a projekty, které povedou ke zlepšení. S návrhy týkajícími se například územního rozvoje, životního prostředí či dostatečné sítě mateřských školek bude seznámena i veřejnost. 

"Každou tu část projednáváme s obyvateli Prahy 5. Projednali jsem s nimi už tu analytickou část a teď v březnu se chystáme projednávat i tu návrhovou část. Samozřejmě bude záležet na aktuální situaci. Ideálním případem by bylo setkání s občany tváří v tvář, ale zřejmě to bude prostřednictvím on-line přenosu," řekla Renáta Zajíčková. 

Občané Prahy 5 se budou moci vyjádřit i k poslední části strategického dokumentu. Celková podoba plánu rozvoje městské části do roku 2030 by měla být schválena v červnu tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu