• Načítám...
>

Praha 5 pomáhá plnit přání školáků

  • 31. března 2021,
  • 16:21,
  • PRAHA 5,
  • Lukáš Kubát

Městská část Praha 5 pomáhá plnit přání zdejších školáků. Začal zde totiž fungovat charitativní projekt Splněná přání do školních lavic. Ten je určen především pro děti samoživitelů, které potřebují například školní pomůcku nebo nové boty na sport.

Reklama

Splněná přání do školních lavic. To je jméno charitativního projektu, který pořádá Městská část Praha 5 se třemi základními školami.

"My jsme se zaměřili na rodiče samoživitele a zjistili jsme, že jsou rodiče samoživitelé, kteří nečerpají žádné dávky, kteří se snaží všechno dětem zajistit, ale nezbývá jim na takové věci, jako je lístek do zoo nebo společenská hra navíc," popisuje ředitelka ZŠ Grafická, Radmila Jedličková.

A právě těmto dětem v dnešní nelehké době můžete pomoci splnit jejich přání. Zapojit se není složitou záležitostí.

"Máme na webových stránkách vytvořenou dlaždici, která se jmenuje Splněná přání do školních lavic. Když na ni občan najede, tak se tam dozví veškeré informace," říká starostka Městské části Praha 5, Renáta Zajíčková.

Splněná přání se týkají především školy nebo volnočasových aktivit školáků.

"Víc než školní aktovky a batohy, i když se nám tam taky objevily, jsou to ty volnočasové předměty. Takže poptávka je hlavně po sportovních potřebách, sportovních botách, po nějakých těch dívčích věcech, sponky, kosmetika. Velmi mě potěšilo, že se do této akce zapojili nejenom příjemci darů ze strany rodičů, ale i rodiče dárci," komentuje ředitelka Základní školy Grafická.

Na stránkách je i nabídka nejrůznějších školních potřeb nebo málo používaného oblečení. Zároveň můžete dary i dál přinášet na jedno ze tří sběrných míst.

"Základní škola Grafická, je to naše Vzdělávací a informační centrum ve Štefánikově ulici a je to samotná radnice. Lepší je to po domluvě, protože ten úřad plně nefunguje,. Je prostě lepší zavolat a domluvit se, že bude nějaká věc přinesena a my to přijmeme a určitě to pošleme do těch správných rukou," dodává starostka Prahy 5.

V případě jakýchkoliv dotazů se můžete obrátit i na emailovou adresu pranidolavic@praha5.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu