• Načítám...
>

Praha 5 ušetří v roce 2022 rekordní částku

  • 21. prosince 2021,
  • 18:00,
  • PRAHA 5,
  • Marek Tereba

Rozpočet na rok 2022 se projednal i v páté městské části. I tentokrát počítá s výraznými investicemi do rozvoje páté městské části. S kolika penězi bude pětka hospodařit? Podívejte se na reportáž.

Reklama

Rekordní částku se podařilo ušetřit v nákladech páté městské části. Na rozpočtu roku 2022 pracoval radní Kavalírek 10 měsíců. Zastupitelstvo ho schválilo na svém prosincovém zasedání. 

„Musím říct, že z přípravy rozpočtu tenhle rok mám opravdu velkou radost. Podařilo se nám najít úspory 99 milionů na provozních výdajích úřadu. Což je historicky vlastně nejvíc, co se kdy v Praze 5 podařilo a možná i v celé Praze. Fakt velmi intenzivně jsme se přípravě rozpočtu věnovali. Podařilo se nám ušetřit opravdu napříč celým provozem úřadu. Co se týká provozu kanceláří, snížili jsme i byrokracii. Některé úřednické pozice. Snížili jsme ale třeba i externí a dohodáře poměrně významnou částkou ale třeba i poradce nás politiků, kde se nám podařilo ušetřit přes milion korun," řekl Jan Kavalírek, radní MČ Praha 5.

Cílem těchto opatření je hlavně zefektivnění hospodaření úřadu tak, aby co nejvíce peněz zbylo na investice. Obyvatelé pětky se mohou těšit na řadu změn. V plánu je mnoho investičních projektů. 

„Připravujeme třeba revitalizaci Chaplinova náměstí, některých parků. Chceme vybudovat dva velké domy jako bydlení pro seniory. Chceme dál pokračovat v opravě chodníků v participativním rozpočtu. Chceme opravovat některá hřiště třeba na Hořejšího nábřeží kupříkladu nebo některé naše bytové domy," řekl Jan Kavalírek, radní MČ Praha 5.

Opravovat se budou také školská zařízení a při sestavování rozpočtu se myslelo s ohledem na výstavbu bytů v oblasti Prahy 5 i na rozšiřování kapacit ve školách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu