• Načítám...
>

Děti z Prahy 5 se učily základům řemeslných prací

  • 29. března 2022,
  • 14:15,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Seznámit se se základy řemeslných prací i moderních technologií. To je cíl workshopu, který Praha 5 uspořádala pro děti ze ZŠ Kořenského. Postupně by tyto akce mohly proběhnout i v dalších školách v městské části.

Reklama

Pátá městská část připravila pro děti ze základní školy Kořenského řemeslný workshop. Jeho cílem je seznámit děti se základy řemeslných prací i moderních technologií.

"Součástí toho je teoretická část, kde se bavíme o objevech, o vynálezech, o průmyslových revolucích a potom děti přichází v praxi. Máme tady stanoviště, kde pracují s ručním nářadím, dneska konkrétně je to pila, vrtačka, šroubovák a tak dále. Pak tady máme stavebnice Boffin, kde pracují s elektrickými obvody, sestavují od nejjednodušších zapojení žárovky nebo rozsvícení žárovky, až po sofistikované obvody jako jsou rádio nebo detektor lži," říká organizátorka workshopů, Šárka Poláčková.

Workshop proběhl za podpory městské části Praha 5. Vedení radnice vidí v podobných projektech vysoký potenciál pro budoucí uplatnění dětí.

"My jsme se rozhodli, že v rámci mé gesce, tedy podpoře podnikání, vytvoříme něco, co by děti mohly zužitkovat v budoucnu a podpořilo by to zároveň i menší a střední podnikatele na Praze 5. To znamená, máme-li zde jakési řemeslníky, tak jejich hlad po kvalifikovaných kádrech je velký a jenom tím, že přivedeme děti už odmalička k jakési zálibě v rukodělných pracích, tak jenom díky tomu můžeme získat v budoucnu zručné řemeslníky a výborné menší podnikatele," zmiňuje radní MČ Praha 5, David Dušek.

Praha 5 plánuje workshopy postupně realizovat také v dalších základních školách na svém území.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu