• Načítám...
>

Nebeští jezdci jsou vystaveni v Portheimce

  • 16. června 2022,
  • 17:04,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 5 připravila v Galerii Portheimka výstavu pod názvem Nebeští jezdci. Ta se váže ke stejnojmennému filmu. Jedná se o první výstavu, na které městská část spolupracuje s Barrandovskými studii.

Reklama

V letošním roce uplyne již sté výročí od narození spoluautora knihy Nebeští jezdci Richarda Husmanna. Městská část Praha 5 připravila při té příležitosti výstavu v Galerii Portheimka, která připomene stejnojmenný film režiséra Jindřicha Poláka.

"Především je to samozřejmě o fotografiích, tak jako většinou výstavy bývají. Je tady samozřejmě pár rekvizit i od nás z barrandovského fundusu, protože ten film se natáčel ve Filmových studiích Barrandov. Vracíme se do roku 1968, kdy měl tento film premiéru a je zde také spousta textových informací pro lidi, kteří by se teoreticky chtěli vrátit nazpátek k tomuto filmu, který byl určitý čas i v trezoru a pak se objevil až po revoluci, dá se říci, na televizních obrazovkách, a chtěli by se dozvědět opravdu více, jak to bylo natáčeno," řekl Petr Tichý, generální ředitel Barrandov Studio.

Slavnostní vernisáže se zúčastnili nejen pamětníci, ale také zástupci Barrandovských studií či páté městské části.

"Já myslím, že se tady v této výstavě snoubí hned několik věcí. Jednak je to pocta letcům RAF a jejich hrdinství. Jejich pomoc, nejenom Británii, ale i České republice, je nesmírná a musí se stále připomínat. Ta druhá věc, která se zde snoubí, je připomenutí významného filmu Jindřicha Poláka Nebeští jezdci," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Výstava bude v Portheimce k vidění až do 19. srpna. Navštívit ji můžete od úterý do neděle mezi třináctou a osmnáctou hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu