• Načítám...
>

Děti z Prahy 5 se rozloučily se školou

  • 26. června 2022,
  • 17:49,
  • PRAHA 5,
  • Markéta Frydrychová

Děti nejen z Prahy 5, ale i okolí se sešly v místním parku Sacré Coeur. Vedení si pro ně připravilo akci plnou nafukovacích atrakcí. Akci Rozloučení se školou dominovala 40 metrů dlouhá skluzavka.

Reklama

Nejen děti z Prahy 5, ale i okolí se sešly v místním parku Sacré Coeur, kde si pro ně vedení této městské části nachystalo zábavný den plný aktivit. Na akci dorazila také starostka Renáta Zajíčková.

,,Blíží se konec školního roku, za pár dní se uzavřou dveře všech škol, tak u příležitosti zahájení prázdnin a ukončení školního roku jsme uspořádali takový dětský den. Nejenom pro děti Prahy 5, ale celé Prahy. Takže si tady budou moci děti zadovádět ve vodě, jsou tady různé atrakce, myslím velmi zábavné, dobrodružné, takže věříme, že si to děti užijí a že to bude dobrý start nadcházejících prázdnin," říká Renáta Zajíčková, starostka Prahy 5.

Zábavný den se nesl v duchu nafukovacích atrakcí. Celé akci vévodila obří vodní skluzavka, která lákala děti nejvíce. 

"Líbilo se mi to moc a připravili si tady pro nás skvělý zážitek."

"Líbilo se mi to tak, že mi to připomínalo, jako kdybych jel na člunu."

Rodiče si naopak užili skvělého výhledu na Prahu.

,,Musím říct, že z toho mám velikou radost, že se nám daří takhle využívat parky na Praze 5 přesně k těmto aktivitám. Máme tady tobogány, skákací hrady a je vidět, že si to děti i rodiče užívají. A já si přesně myslím, že takhle bychom měli naše parky využívat. Aby žily, abychom podporovali komunitní život a i vlastně zlepšovali ten veřejný prostor, který na Praze 5 máme," říká Jan Kavalírek, radní MČ Praha 5.

Akce se konala poslední předprázdninovou neděli. A tak nás zajímalo, co by starostka Prahy 5 popřála na prázdniny dětem a jak se ony samy na dvouměsíční volno těší.

,,Ať si je užijí. Ať si je užijí bez nemoci, ať si je užijí na sluníčku, ať si je užijí s kamarády, v lese nebo někde ve městě, třeba i na příměstském táboře, u vody, prostě ať si to užijí a ať si hlavně odpočinou a mají se fajn," dodává Renáta Zajíčková, starostka Prahy 5.

"Těším se, až pojedu na různé výlety a budu hodně jezdit po tobogánech a věcech."

"Pojedeme na dovolenou, kde je bazén."

"Možná pojedeme do Bulharska a ještě pojedeme na tábor a na chatu."

"Pojedeme do Egypta. My jsme zatím nikdy nebyli u moře, takže pojedeme poprvé."

"Hodně se těším. Měl bych jet na tábor a asi pojedeme někam k moři."

Praha 5 plánuje uspořádat pro děti v letošním roce ještě mnoho zajímavých akcí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu