• Načítám...
>

Praha 5 si nechala vypracovat strukturální plán

  • 1. září 2022,
  • 10:02,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Strukturální plán jako podpůrný dokument pro případné námitky v řízeních, kdy developer nepostupuje podle schválených pravidel městské části. To je dokument, který si nechala vypracovat městská část Praha 5, kde aktuálně vzniká moderní čtvrť Smíchov City. Dokument představuje jakýsi přehled o tom, co nového se v rámci rozvoje v městské části chystá a jaké jsou zde plány do budoucna.

Reklama

Radnice Prahy 5 si nechala zpracovat strukturální plán. Ten má sloužit jako podpůrný dokument pro případné námitky a odvolání se v řízeních, kdy developer nepostupuje podle schválených pravidel městské části.

"Například máme hodnotné vilové čtvrti a naším cílem je, aby současné vily nebyly nahrazovány naddimenzovanými bytovými projekty. V praxi to znamená, že developer koupí pozemek starší vily a snaží se jí zbourat a nahradit objemným bytovým objektem, který by degradoval celé území," řekl Zdeněk Doležal - radní MČ Praha 5.

V rámci rozvoje lokalit má dokument také pomoci zajistit potřebnou občanskou a veřejnou vybavenost.

"Jako například mateřskou školku, jako například nějaké veřejné prostranství, občanskou vybavenost nebo prostory pro komerční občanskou vybavenost, aby to městská část věděla dopředu a aby na to mohla všechny upozornit předem," řekl Vojtěch Novotný - zpracovatel strukturálního plánu.

Dokument tak představuje jakýsi přehled o tom, co nového se v rámci rozvoje v městské části chystá, jaké jsou plány a zda a případně jakým způsobem je možné je uskutečnit.

"Je to dokument otevřený, takže se strašně těšíme, že při té aktualizaci dojde i k nějaké podstatné diskuzi o tom, kam se má městská část ubírat. Jsou to i představy o hierarchii veřejných prostranství, jsou to představy o tom, jakým způsobem zajistit dopravní obsluhu a je to částečně i o charakteru, jaký je ten cílový charakter," řekl Lukáš Vacek - vedoucí odboru územního rozvoje.

O případných změnách městské části chce radnice jednat i s občany Prahy 5. První setkání by s nimi mělo proběhnout začátkem podzimu v průběhu září nebo října. Přesné datum radnice zveřejní na svých webových stránkách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu