• Načítám...
>

Autobus 123 bude dál jezdit na Anděl

  • 4. ledna 2017,
  • 22:11,
  • PRAHA 5,
  • Jana Schillerová

Autobus 123 se dočkal uznání hlavního města. To ho totiž před několika lety zrušilo, respektive linku pokrátilo o důležité výstupní stanice. Radnice Prahy 5 musela autobus dva roky dotovat ze svého rozpočtu, aby se lidé z oblasti Cibulky dostali na metro. Od nového roku je ale všechno jinak.

Reklama

Obyvatelé Cibulky nebo-li pražských Košíř se konečně dočkali. Autobusová linka 123 jezdí od prvního ledna k Andělu a na Knížecí.

,,Linka 123 je dlouhé téma, které se táhne několik posledních let, které se táhne v roce 2014. Dopravní podnik, respektive Ropid tuto linku zkrátil tak, že vedla jen na Plzeňskou,“ řekl Radek Klíma, starosta MČ Praha 5.

To se ale nelíbilo nejen místním, ale i radnici. Ta v roce 2015 a 2016 provoz autobusu platila ze svého, aby obyvatelům dál zajistila dopravu na metro.

,,Ty ohlasy byly kladné už tehdy, ale pořád to bylo na tom, jestli ta městská část na to ty peníze mít bude nebo nebude. V téhle chvíli už je to pro ty občany jistota,“ řekl Radek Klíma.

,,Pro nás by to bylo značně nepříjemné, kdyby se ta linka opět zkrátila jenom na Kavalírku,“ řekla Andrea Volná, obyvatelka Prahy 5.

,,Já jsem nadmíru spokojená, protože takhle, jak to je, tak je to úplně ideální pro maminky, pro staré, pro nás. Určitě jsem pro zachování,“ řekla Jana Laurichová, obyvatelka Prahy 5.

Nově bude provoz linky plně hrazen z peněz hlavního města jako u ostatních autobusů městské hromadné dopravy. Radnice Prahy 5 již nebude muset její provoz dotovat částkou čtyř a půl milionů korun z obecního rozpočtu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu