• Načítám...
>

Praha 5 chce změny v tramvajové dopravě

  • 1. března 2018,
  • 18:46,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Praha 5 řeší na svém území některé změny tramvajové dopravy. Například linka číslo 7 se vrátí na svou původní trať, vedoucí přes křižovatku Anděl. Ta byla v loňském roce zaměněna za linku číslo 15 kvůli rozsáhlým opravám křižovatky Anděl.

Reklama

Praha 5 řeší na svém území změny tramvajové dopravy. Např. vloni na podzim byla kvůli rozsáhlým opravám křižovatky Anděl nahrazena linka č. 7 linkou 15. Z původně dočasného opatření se ale nakonec stal krok trvalý. To se ovšem nesešlo s kladným ohlasem občanů této MČ. 

"Občané v Radlicích byli zvyklí na linku 7, která vede směrem přes centrum přes Václavské náměstí dál. Linka 15 naopak vede jen po té naší straně řeky a to bylo předmětem té kritiky ze strany občanů," řekl Tomáš Homola, radní MČ Praha 5.

"My jsme ověřili tyto skutečnosti anketou mezi obyvateli Radlic a Košíř, a z ní nám vyplynul ten požadavek směrem k organizátoru dopravy, Ropidu, abychom navrátili ten původní stav," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5. 

Linka č. 7 bude tedy do své původní trati vrácena už v nejbližší době. Časově náročnější je ale plánování prodloužení tramvajových kolejí z Radlic do Jinonic a Butovic. 

"Z toho důvodu, že dojde k zástavbě Radlické ulice bychom rádi po uvedení radlické radiály v provoz udělali Radlickou jako pěkný městský bulvár a v rámci té dopravní obslužnosti, aby lidé nemuseli chodit daleko do stanic metra, tak udělat tramvajové spojení, které bude mít více tramvajových zastávek," řekl Pavel Richter.

Podle starosty Prahy 5 se ale samotná změna územního plánu bude projednávat několik let, řádově klidně 3 až 5. Musí se totiž zjistit, jestli výstavbě nebrání jakékoliv technické nebo právní náležitosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu