• Načítám...
>

Klamovku čeká na podzim revitalizace

  • 22. srpna 2018,
  • 12:58,
  • PRAHA 5,
  • Lucie Sinková

Park Klamovka dlouhodobě bojuje s nedostatkem vláhy - i na to se zaměří revitalizace, která by měla začít na podzim. Kromě nových odtokových kanálů přibude v parku několik nových stromů, keřů, také laviček a dřevěných lehátek. A na žádost občanů Prahy 5 se nainstalují i nová pítka.

Reklama

Pražská Klamovka projde proměnou. Bude se kácet, sázet a dláždit. Práce začnou ještě letos.

"Není to jen Klamovka, jsou to i veliké parky na Praze 5, je to Mrázovka, je to Santoška. Protože do těchto parků nebylo dlouhodobě investováno," řekl Martin Slabý, radní MČ Praha 5.

Jako první přijde na řadu tato spodní část parku. Počítá se s pokácením, pročištěním a také ošetřením stávajících stromů.

"Kácet se budou pouze stromy, které jsou nemocné, které dnes ohrožují bezpečnost návštěvníků parku, celkem to bude asi 40 stromů. Nejsou to všechno veliké stromy, ale bude provedena náhradní výsadba zhruba 60 stromů," řekl Martin Slabý.

"Dojde ke kompletní výměně mobiliáře, nové odpadkové koše, lavičky, připravujeme odpočinek přímo v parku na trávě, dostanou nové dřevěné lehátka, to souvisí s tou výstavbou těch nových stromů, aby lidé mohli odpočívat ve stínu," řekl Jakub Večerka, tiskový mluvčí MČ Praha 5.

Obnova parku se má také zaměřit na to, aby Klamovka měla dostatek vláhy a tak jsou v plánu například nové odtokové kanály.

"Měly by to být nejdříve nové svodnice, v těch částech kde jsou svahy, pak by tam měly být vytvořeny terénní vlny, které budou zadržovat při deštích vodu tak, aby neztekla z těch trávníků, ale zůstala u stromů a pak se tam chystají retenční zadržovací plochy," řekl Martin Slabý.

"Největší poptávka zřejmě byla pro děti, které si zde hrají v tom parku, tak aby zde byla pítka s pitnou vodou, protože zvláště v parných letních dnech je to asi nejdůležitější prvek z celého parku," řekl Jakub Večerka.

Revitalizace parku vyjde na 20 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu