• Načítám...
>

Taxík Maxík v Praze 5 se těší velké oblibě

  • 24. srpna 2018,
  • 16:46,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Taxík Maxík je služba, kterou čím dál častěji využívají klienti Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Prahy 5. To se zároveň dočkalo nového dispečinku, jehož pracovníci jsou připraveni zajistit pomoc.

Reklama

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 5 má k dispozici nový dispečink. Na ten se mohou obrátit senioři nebo zdravotně a tělesně postižení občané nebo rodiny s dětmi.

"Úkony, které poskytujeme v rámci běžné hygieny, poskytujeme nákupy, zajišťujeme seniory i zdravotně a tělesně postižené občany při běžných záležitostech. Zároveň ale máme i doplňkové služby, tedy pedikúry a masáže. Potom máme fakultativní služby," řekla Helena Volechová, ředitelka CSOP Praha 5.

Mezi tyto služby patří také tzv. Taxík Maxík.

"Auto, které je speciálně upraveno pro přepravu osob s handicapem a pro přepravu seniorů, kterým se hůře nastupuje do osobních automobilů," řekl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Služba je dostupná pouze pro klienty Centra sociální a ošetřovatelské pomoci, přes jejíž dispečink se taxík objednává.

"Objednat se můžete kdykoliv. Záleží na tom, jak je zrovna kapacita vyplněna. Ale v současné době už máme objednávky na říjen a listopad," řekl Petr Lachnit.

Cestující se tak mohou dopravit za cenu 60 korun kamkoliv na území hlavního města a mezi seniory, kteří tuto službu využívají, sklízí pozitivní ohlasy.

"Já ho využívám dost často, protože chodím hodně k lékaři a i jinak ho využíváme. Je to něco úžasného. Já to mám ráda a jsem vděčná, že nám to udělali, protože to je opravdu pro nás ohromná výhoda," řekla Marta Šperlová, cestující. 

Služba funguje od roku 2017 a o jejím úspěchu vypovídá také počet jízd realizovaných v loňském roce. Těch bylo 1 263.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu