• Načítám...
>

Novým starostou Prahy 5 je Daniel Mazur

  • 13. listopadu 2018,
  • 18:16,
  • PRAHA 5,
  • Natálie Forsterová

Praha 5 má za sebou ustavující zastupitelstvo. Na něm byl na post starosty zvolen Daniel Mazur z České pirátské strany. Ta městskou část povede v příštích čtyřech letech společně s Nezávislými, ODS a hnutím ANO.

Reklama

Tak vypadalo ustavující zastupitelstvo MČ Praha 5, na kterém si politici zvolili nové vedení. Na post starosty usedl Daniel Mazur z České pirátské strany.

"Mojí prioritou je především naplnit to, co jsme slíbili voličům, čímž děkuji za jejich hlasy. Chceme otevřít radnici, ukázat, že tu není co skrývat," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

Koalici v Praze 5 utvořili Piráti a Nezávislí společně se zástupci ANO a ODS. V třiačtyřicetičlenném zastupitelstvu budou mít celkem 27 hlasů.

"Je to koalice, která vznikla podle výsledků. Piráti vyhráli, ODS byla druhá a my jsme byli v podstatě třetí a čtvrtí, takže si myslím, že je to koalice, kterou si občané zvolili," řekl Jan Trojánek, předseda klubu zastupitelů.

Na post místostarosty byl za hnutí ANO zvolen Martin Slabý. Za Občanskou demokratickou stranu bude tuto funkci vykonávat Renáta Zajíčková. V gesci bude mít oblast školství.

"Školy v Praze 5 by mohly být tím dobrým příkladem, jak mohou ty školy fungovat, jak může fungovat podpora studentům, učitelům, třeba i rodičům, jak mohou být skvělé školy vybaveny a jak může být nastavena kvalita vzdělávání," řekla Renáta Zajíčková, místostarostka MČ Praha 5.

"Máme jasně danou soustavu priorit, je v ní například stanovení bytové politiky MČ a jsou tam i priority, které se týkají veřejného prostoru dopravy a parkování," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

Ustavujícího zastupitelstva páté městské části se jako úplný nováček zúčastnil také režisér Jan Hřebejk, který kandidoval za Starosty a nezávislé. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu